krystyna b Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Pamięci ks. J. Twardowskiego (Za Norwidem…) Cóżeś uczynił, szlachetny człowieku, że ciało twoje wbrew Twej woli wleką, by zamknąć w lochach? Tam się nad Tobą nie pochylą drzewa, deszcz nie zapłacze, ni ptak nie zaśpiewa. Tyś tak je kochał… Będziesz jak więzień, bezbronny i cichy, jakże samotny w tej świątyni pychy! KRYSTYNA B.
Fanaberka Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Kościół (jako instytucja) chyba zawsze przedkładał relikwie nad ostatnią wolę. Taki mały triumf materii nad duchem. Pozdrawiam :-)
stanislawa zak Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 - nauczył mnie, że poezja nie musi mieć puchu 'nie muszę główkować co autor miał na myśli że każda chwila może być świętą' i chwała mu za to! pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Osobiście cieszę się bardzo, że wpadła mi w ręce poezja ks Twardowskiego.. i miło ,że Ty Krysiu poświęciłaś swój wiersz jego pamięci, bo warto jego pisanie znać. Pisał w prosty sposób, ale jakże ujmował swoim słowem... po prostu....:) Ładnie to napisałaś. Pozdrawiam..:)
M._Krzywak Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 No, że tak napisze - spodziewałem się kolejnej kopii, a tutaj miła niespodzianka :) Bardzo... Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 ufffffffffff........:)))....papa
Rekomendowane odpowiedzi