złota lenka Opublikowano 7 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 lecz nie spocznie póki tego nie znajdzie przechodzi przez próg jak burza nie pukając do kolejnych drzwi z nadzieją że się w końcu zadomowi wciąż szuka nowych dróg delikatną jak porcelanę tłukę słoniowym wdziękiem składając części w całość staram się nadać jej kształt ten jak sąd ostateczny - z tymże nie na pewno wtedy stanę się kobietą na razie szukam nowych możliwości nie spocznę póki nie znajdę
stanislawa zak Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 cholera przeczytałam -stąd ten swąd,- zamiast - ten jak sąd-coś ze mną nie tak,albo przerzutnia nie bardzo udana! pozdrawiam ES
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Skasowałbym 'dróg'... bo wcześniej jest o drzwiach, a nagle wyskakują drogi. Jakby się ich pozbyć, to można by szerzej odczytywać. A poza tym to tak :) pozdrawiam /Arek
Tali Maciej Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 a ja zacytuję dowcip który kiedyś opowiadał jeden sędziwy pan złapał wędkarz złotą rybkę - wypuść mnie dobry człowieku, a w zamian spełnię dla ciebie 1 życzenie - a dlaczego tylko 1 - wiesz takie czasy, inflacja, podatki cholera takie wysokie, może być tylko jedno - no niech będzie, (mężczyzna myśli, myśli i w końcu) - chciałbym autostradę z Zakopanego do gdańska, tak aby mógł na swoim harleyu przemknąć przez Polskę czując wiatr we włosach -(rybka zrzędząc)- no wiesz jakie mamy teraz czasy 4 RP , nie za dobrze z tymi drogami, może być inne życzenie - (mężczyzna już nie wytrzymując)- no dobra , CHCIAŁBY ZROZUMIEĆ KOBIETĘ (na te słowa złota rybka mówi)- a ile pasów ma mieć ta autostrada wiersz nie wprowadza nic odkrywczego, wszyscy szukamy, więc z mojej strony tylko pozdrowienia
tom zdanowicz Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Wiersz od strony formalnej - nic nowego, ale treściowo wnosi nieco prawdy o kobiecie. i to mi sie podoba, nareszcie kobieta nie jest tematem wiersza o miłości. dobre:) pozdrawiam!!!
Rekomendowane odpowiedzi