Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zaglądam w mej twarzy oczy na prawo i lewo przyczepne usta uszy od zarania bruków wszystko przysypane cudem w dół spoglądam oczekując zsiwienia obronności przed promykiem a dalej ona unosząca na tydzień przed siebie chwilę tylko wiem że jest ale bez niej szczęście droższe wydaje ludzi w ród wygłupów badam czy identycznie opadają bez niebezpieczeństwa zaczepności w tułów drżenia obłoków i palców wskazujących gwiazdy nie chodzące bo obolałe z wrażenie widzenia świątecznym rozgłosem głosy słyszące z ziemi
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 czekałem na komentarz do tego typu wierszy - ostrych i szarych. czy coś z nim czy z Wami czy Tak/Nie. wypowiedźcie się - zależy mi na tym
okorinoko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ..takie.. ..Myślom najbardziej podobne.. ..w Urwaniu swoim.. ..Fragmentom Dni.. ..we własnym Wspomnieniu.. ..czy poszukiwaniu.. ..Drobinek Przyszłości.. ..i może dlatego.. ..te komentować trudno.. ..ja.. ..powiem Tak.. ..Pozdrawiam.. :)
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj Mistrzu, już mówisz, że wiersz ostry i szary... jak ja mam go ocenić? jeśli Ty się o nim sam wypowiadasz... ja sobie myślę teraz tak: noo, umieściłem sobie wiersz... eee dwie godziny i nie ma komnetarza... to ich zmuszę by napisali coś, powiem że wiersz jeszcze wiersze ostry i szary i czy ludzie są na TAK/NIE, żeby było im łatwiej dobra, a gdzie w tym wszytkim czytelnik ma pole na interpretację i myślenie? a takim podejściem prawdy o wierszu nie poznasz ech... czepialski jestem i tyle, ale nie lubię jak jeszcze nie ma żadnych komentarzy, a autor już nastawia przyszłego odbiorcę Pozdrawiam, Kai Fist
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 miało być "autoportret" ale widocznie ktoś wcześniej tego słowa użył w tytule i musiałem wpisać "portret auto" - teraz będzie: "Co poeta miał na myśli:" - tylko tyle - napisałem go w wybujałej młodości - ćwiczyłem na sobie
Gość Jerzy Mariampolski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 oj, Panie Poeto prościej ździebko by się zdało bo zakręcone Twe slowa trochu wśród odniesień i dygresji malowanych; krajobrazów nawet jak na "portret auto", cziźby Poeta nie rozumiał do końca sam siebie ... no nie wiem proszę mnie poprowadzić swą drogą ... bez wybojów, bezpieczniej ale 'wyznanie ważnosci' czuje się na pierwszy rzut oka, pozdrawiam Jurek
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo - wiersz pisałem jakieś 20 lat temu - a pokazałem go w portalu, żeby wszyscy wiedzieli, że nie tylko w rymy wchodzę - dziękuję Ewo za odnowienie znajomości z tym wierszem - jeśli chcesz wiedzieć to "ona" to myśl może chwila ulotna na tydzień przede mną - tydzień ma 7 dni - więc 5 zmysłów i 2 jeszcze jakieś tam - eeechhh - wtedy pisałem takie "rebusy" - proszę o wybaczenie - sam już wielu skojarzeń nie pojmuję - ale w tym tkwi sens aby od nowa - odnajdywać w nich nowe i nowe nosić w kieszeni podróży ten autoportret zamiasr dowodu osobistego pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jurku zakręcone to jest to co nas otacza - to co w nas - jest raczej szalone - ale to mój punkt widzenia - dziekuję, że tu zajrzałeś - dziekuję za "wyznanie ważności" - tak - można tak to nazwać pozdrówko W_A_R
Rekomendowane odpowiedzi