Regina Misztela Opublikowano 26 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 po niespokojnych ścianach rynku przesuwa się między dachami kamienic, rozluźnia kołnierz, mróz bije w kolejne stopnie zegara . miedzianego staruszka uwikłali w patologie słów zagubionych w minusie atmosfery. śmiech mija puste pudła, zagracone ulice chciałyby nabrać zebrane grosze w usta, wydmuchać każde przestraszone jestem.[tymczasem ona] głaszcze kieszeń, sunie językiem po pistacjowej kawie. rozgrzaną dłonią, jeszcze nie dała jałmużny, kręci kółka na szybach. szczęśliwa opada z sił na ateistycznych schodach kościoła. zapomniała, świat wędruje, gra w klasy ma swoje zakończenie. w domu ponownie zasłabnie w zachwycie.
Tali Maciej Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 świetny tekst, na początku sprawiał wrażenie prozaicznej histori z życia wziętej, ale po dwókrotnym czytaniu można odnaleść wiele ciekawych zabaw słownych ja bardzo na tak p.s. oby w sobotę nie było tak mroźnie (już się nie mogę doczekać imprezy (-:!)
Regina Misztela Opublikowano 27 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 dziękuje!:) zapewne po imprezie każdy będzie miał podwójne natchnienie, albo i będzie leczył każdą częśc składową ciała!:) wreszcie się poznamy, heh, będzie ciekawiej później oceniać twórczość własną! pozdrawiam serdecznie Reginka
M._Krzywak Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 co utrudni obiektywne komentowanie :) Tekst świetny, zabieram go po prostu do kolekcji. Ale udany poranek poetycki :) Pozdrawiam.
Regina Misztela Opublikowano 27 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 oczywiście, że utrudni, ale czasami ułatwi interpretacje wiersza:) heh, pozdrawiam serdecznie p.s zjawisz sie też na spotkaniu?
M._Krzywak Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak :)
Regina Misztela Opublikowano 27 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 yeA~!:) WRESZCIE wszystkich poznam, kurcze juz sie nie moge do jutra doczekaC!:) naprawde, strasznie a to strasznie sie czas dłuzy!:))))))))))
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 'jej' fragmenty mi się podobają najbardziej. pozdrawiam /Aruś
Rekomendowane odpowiedzi