Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wyciąłem liścia z zeszytu wspomnienia. Jeszcze ciepły od chwili. Uważnie przeanalizowałem kolorów stłumienia, jak go barwami życia chrzcili. Żyłki cieniutkie pod słoneczną żółcią przebiegają, prowadząc do brunatnych kantów, wtedy słońce przelało swe światło gorączką. Jeszcze zieleń przepływa przez cieśniny smutków. Teraz bliżej życiodajnego czasu wiary Filaru zdrętwiałego od siły. On kiedyś nieodzowny, teraz stary Zawiódł. Sterczy i czeka. Czas mu miły... Opowiada smutne pieśni, jak znów powstanie z grobu czasu. Będzie to pora na zmiłowanie. [sub]Tekst był edytowany przez Piotr_Sanocki dnia 20-11-2003 14:29.[/sub]
Małgorzata_Jaworek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Szczerze??? Chyba nie miałeś pomysłu. Słowa z trudem upchane w strofy (piękne ale czegoś tutaj nie ma). Brak wymowy. Nic nie czuję. Cóż jest jesień. Liście żółkną. Opis przyrody ładny, ale poza słowami "treści" brak.
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Cos jest w tym wierszu.Opis tego liscia i wogole przyrody podoba mi sie..Ale troszke chyba jest przegadany..Pod koniec czytania zaczal mnie nurzyc.Brak mi zaskakujacej puenty..No, ale w koncu to jesien:) I na milosc boska: wyciąlem - nie wycięlem..O ile jestes mezszczyzna:)
BeZDoMnA_ŁzA Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 .." żółty jesienny liść..tyle mi opowiedział ".. ..hmm... "Filaru zdrętwiałego od siły."... ..dobre... ..pozdrawiam ...
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bradzo piękna druga zwrotka i świetne zakończenie Piotrze. Spróbowałabym popracowac na dwoma pierwszymi wersami zwrotki trzeciej, bo coś tak szura Wiersz o ładnym klimacie. pozdrawiam - Mirka
Rekomendowane odpowiedzi