Marta.LŚ Opublikowano 1 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 szmer tajemnicy niczym szept prawdy myszkuje w opadłych liściach pod skórą dawno uśpione słońce zatknięte drzazgą na dłoni idę zagłuszyć krzyk w oparach i szelestach oddycham zapachem krwi lodowaty dotyk materiału przenika aż do duszy zmienia mnie w kameleona dziwnych obaw
Kasia Dobucka Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Do mnie też jakoś specjalnie "nie trafia", wiec średnio mi sie podoba. Aczkolwiek wg mnie jest znacznie lepszy niż poprzedni wiersz. Właściwie to metaforki mi sie podobają. W przeciewieństwie od poprzednika to 2 pierwsze wersy nizbyt przypadły mi do gustu. Najfajniejsze fragmenty moim zdanie to: "dę zagłuszyć krzyk w oparach i szelestach " "odowaty dotyk materiału przenika aż do duszy zmienia mnie w kameleona dziwnych obaw" No cóż w sumie to nawet fajny wiersz, nastrojowy. Tyle, ze ja póki co za bardzo go nie rozumiem i może w tym tkwi przyczyna. Wpadne potem, może coś sie zmieni. Pozdrawiam z troszkę obolałą głową /J
Rekomendowane odpowiedzi