Julia Valentine Opublikowano 30 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 od jutra stanę za rogiem i będę patrzeć jak bardzo blisko może być dwoje ludzi a może od dziś pozbędę się złudzeń zaszyję zużyte słowa pod podszewkę snów i ramiona oprę na rozumie tylko co z wczoraj którego nie zdołam cofnąć które zostanie w swej istocie niezamazane wplątane w mocne nitki pajęczyn myśli
Espena_Sway Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 bardzo mi się wiersz podoba, dużo w nim prawdy. czasem chciałoby się zapomnieć wczoraj i móc żyć tym jutro, tak od jutra możemy tak zrobić pozdrawiam serdecznie sylwestrowo Espena Sway :)
Julia Valentine Opublikowano 31 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 dziękuję Ci bardzo za komentarz; może jakieś propozycje zmian? pozdrawiam także; pięknego nowego roku życzę
Roman Bezet Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Julio ;) podoba mi się to, w jaki sposób próbujesz wymyślać wiersz - widzę tu duży krok. Najtrudniejsze jest zawsze 'wcielenie' w słowa i metafory. Jeśli moge cos radzić: pamietaj o naturalnym toku mówienia, nie rób na siłę metafor - one przyjdą same wtedy, kiedy będą niezbędne. Prościej, mniej słów - a będzie lepiej. ;) Można to podzielić na 3 części: od jutra, dziś, wczoraj (bez: a może, tylko co z). "zużyte słowa, "podszewka słów", "pajęczyny myśli" są niedobre, nie tylko dlatego, że już 'były' - one nie pasują zupełnie np. do ładnego kawałka:i będę patrzeć jak bardzo blisko może być dwoje ludzi. Do roboty! Z nowym rokiem - nowym poetyckim krokiem ;) pzdr. b
Julia Valentine Opublikowano 1 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Bezecie wielkie dzięki :) pomyslę i pokombinuję, na pewno: pozdrawiam serdecznie i szczęśliwego Nowego Roku
Julia Valentine Opublikowano 1 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 a Bezecie, czy mógłbyś zajrzeć jeszcze tytaj: http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=32963 ; mam mały problem z pewnym nawiasem :) raz jeszcze szczęśliwego
Julia Valentine Opublikowano 1 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 od jutra stanę za rogiem i będę patrzeć jak bardzo blisko może być dwoje ludzia może od dziś pozbędę się złudzeń zaszyję słowa w poduszkę ramiona oprę na rozumietylko co z wczoraj którego nie zdołam cofnąć które zostanie w swej istocie niezamazane wplątane w mocne nitki myśli ------------ póki co tak, ale nadal coś mi tu nie gra; wolałabym nie wycianać "a może" czy "tylko co" - chciałam napisać ten wiersz jako zapis myśli, takie robienie sobie postanowień na gorąco, w tej chwili, dlatego użyłam mowy potocznej - muszę się jeszcze nad tym zastanowić; tak czy inaczej;
Roman Bezet Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 No jednak trzeba wycinać ;)od dziśco z wczoraj - to jedyne obowiązujące wersje ;D Końcówkę można troszkę rozprowadzić, np. "którego nie zdołam cofnąć zostanie w swej istocie niezamazane wplątane w myśli jak w mocne nitki" Dalej mi się opiera ten rozum na ramionach (czy jakoś tak ;), a nie zaszyłabyś "w poduszkę" po prostu? dyg, dyg pzdr. b
stanislawa zak Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 po poprawkach, wiersz jest naprawdę baaardzo! pozdrawiam , zdrówka i radości!
Julia Valentine Opublikowano 3 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 dzięki Bezecie, ale chyba nie potrafię, go już zbyt mocno zmienić; w poduszkę - to na pewno jest lepsze; ale co do reszty, ty wszystko wskazuje na to, że zostawię jak jest - jakoś nie mogę sie przekonać do zmian, ale jeszcze pomyślę; Stasiu - wielkie dzięki; bardzo miło jest słyszec takie słowa pozdrawiam serdecznie
Julia Valentine Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 od jutra stanę za rogiem i będę patrzeć jak bardzo blisko może być dwoje ludzichoćby od dziś pozbędę się złudzeń zaszyję słowa w poduszkę i wesprę się na rozumietylko co z wczoraj którego nie zdołam cofnąć które zostanie w swej istocie niezamazane wplątane w mocne nitki myśli
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 czytajac wersje juz sama nie wiem jak lepiej . Co nie zrobisz wiem ze sie starasz i wyjdzie w koncu dobrze :) fajna filozofia wczoraj dzis jutro. plus .
Julia Valentine Opublikowano 6 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki
Roman Bezet Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Julka! robię rzecz karygodna, zaraz mnie wszyscy ogola na łyso (za kalanie sztuki etc ;) Ale zobacz, jak można to prosto zapisać. I pomyśl: gorzej - lepiej? pzdr. b Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Julia Valentine Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 od jutra stanę za rogiem i będę patrzeć jak bardzo blisko może być dwoje ludzichoćby od dziś pozbędę się złudzeń zaszyję słowa w poduszkę wesprę się na rozumietylko wczoraj którego nie zdołam cofnąć zostanie w swej istocie niezamazane wplątane w myśli jak w mocne nitki
Julia Valentine Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 dziękuję Bezecie za komentarz; trochę zmieniłam, ale szczerze mówiąc nie mam już sił na więcej; zostanie już chyba tak jak jest, więcej nie potrafię; pozdrawiam serdecznie
Roman Bezet Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i ok! mnie się podoba ;) dyg, dyg b
Rekomendowane odpowiedzi