m p Opublikowano 10 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 KOLOROWYCH SNÓW /”MORZA UCZUĆ I MIRAŻY” Pamiętasz światło latarni Jej blask rozproszony wśród nocy Okryte woalem jak tajemnica Spotkanie kochanków uroczych A ja samotny Tej nocy zazdroszczę Czy to nie piękne Tak razem być A lampa patrzy Kogo obudzić Komu dać miłość A kto ma śnić Zapytasz pewnie Co otrzymałem – Skrzydła by pisać Zazdrosny rym Teraz zmęczone jej ostrym blaskiem Zamykam oczy by dalej śnić… O tych kochankach Co tacy skryci Miłość wyznali By razem być … Sypnęło piaskiem zaczarowanym Więc zanim usnę mówię dobranoc I kolorowych snów - kochana Kolorowych snów
Jacek Mucha Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Hmmm... wiersz o miłości jak mniemam. Ludzie mogą się czepiać ale ja popieram ludzi wrażliwych :) Popieram. Ogólnie jestem na tak. Kłaniam się nisko.
Luthien_Alcarin Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 byłoby zjadliwie gdyby pobawić się rytmiką-a takto zbyt wydumane, i za dużo tu :poezji: Pozdrawiam Agata
Rekomendowane odpowiedzi