Kakarotto Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 "Smak" gorzki smak spłynął na podniebienie srebra więcej w naszych snach o wolności marzenia nie nastąpi nigdy ich spełnienie dla nich oczy sa pustym przeźroczem na ścianie odbitym w siatkówce rozmazanej wśród graffiti na szybie
Tali Maciej Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 za dużo w tym tekście entera (nieuzasadnionego) źle się czyta tekst bez wyrazu, przeczytałem raz i nic konkretnego nie wyniosłem, wręcz zapomniałe,, że tu byłem, więc radzę zmuić czytelnika do myślenia nad tekstem aby nie był obojętny mam jeszcze zastrzerzenie do "marzenia nie" jakoś to drażni oczy "nia nie" głównie przez to oraz przez powielenie w krótkim fragmencie "ich dla nich" wiemm że ich odnosi się do snów, ale w bliskiej odległości z nich jakoś to dziwnie wygląda nisko się kłaniam i pzodrawiam
Jacek Mucha Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Chyba rozumiem po co tyle enterów, w tak rozmaitych zaułkach. Chyba ... Niestety na mnie nie utwór nie zadziałał. Nie ta stylistyka. Taki jest mój subiektywny komentarz. Pozdrawiam
Julia Valentine Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 słabo - przede wszystkim kuleje wersyfikacja; ten wiersz tak zapisany nie ma specjalnie dużo logiki, trudno się go czyta, jest niezrozumiały; całość do mnie nie trafia, ale to subiektywne odczucie; tak czy inaczej radzę popracować nad zapisem; (a właśnie masz jedną literówkę :) może tak: gorzki smak spłynął na podniebienie srebra więcej w naszych snach o wolności nie nastąpi nigdy ich spełnienie dla tamtych oczy są pustym przeźroczem na ścianie odbitym w siatkówce rozmazanej wśród graffiti na szybie --> wprowadziłam tylko kilka zmian i mimo, iż wiersz nadal jest kiepski, to wydaje mi się, że lepiej się go czyta; --------- pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi