anna iska Opublikowano 22 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Aniele...Stróżu mój wyrzekam się twej opieki i przekazuję na znak pokoju -spójrz-stoi bezbronny twoj brat miał go chronić to mało! uproś twarde kafle betonowych chodników by nadal się przed nim kładły ...zawsze przy nim stój... niech wypastowany parkiet cyklinuje klepki cichym zaproszeniem do codziennego stąpania a stare okno na świat oszkli się różnobarwnym kryształem ...wieczór we dnie w nocy... oblecz sterylną pościel w sen proroczy razową kolację obróć w marcepan i szarą armię płynącą w pośpiechu po niebie przywołaj do porządku rozkazując by odsłoniła zasłony i wpuściła wiosnę- -biedaczka czeka za drzwiami ...strzeż duszy ciała i nie prowadż do żywota nie dziś nie jutro... Amen
anna iska Opublikowano 23 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 czy ktoś może mi podać adres portalu gdzie można zasięgnąć konstruktywnej opinii naa temat własnych pisadeł wszędzie tylko towarzystwa wzajemnej adoracji
Stefan_Rewiński Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Cierpliwości pani Aniu. Gdzie indziej jest gorzej, a najlepszym portalem jest lud czytający, tylko on nie czyta wierszy. A razowa kolacja lepsza od razowego chleba. Ja wolę krótsze pacierze.
Jacek Mucha Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Anno, poruszyłaś dobry temat. Też jestem nowy na tej stronie internetowej i przyznam się szczerze, że czuję się jak nowa osoba w klasie. Wiersze znanych i uznanych są szeroko komentowane, nie twierdzę, że nie słusznie - są ciekawe, a wiersze początkujących czytane i ... (raczej) nic. Jak mawiał jeden z fizyków na moim wydziale : "Nowości literackie, zwłaszcza te trudniejsze w odbiorze, trudno interpretować. Nie wiadomo czy mamy do czyniena z geniuszem czy ze stekiem zbiór. Dopiero jakiś autorytet, czy grupa autorytetów, stwierdza: to jest dobre, a to jest złe. Zupełnie inaczej niż w matematyce. :) " Jednak zgadzam się z przedmówcą, że nie jest tu tak najgorzej. Podobno człowiek bez komentarza może żyć dłużej niż bez picia. Podobno ... Co do wiersza, jest w nim myśl. Mimo, że jest troszeczkę za dlugi aby wszedł do kanonu, podoba się. Pozdrawiam.
anna iska Opublikowano 23 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 więc zacznę od pocątku nie komentuję innych wierszy bowiem nie sądzę abym wiedziała coś na temat pisania zwyczajnie nie mam śmiałości - kurczę zabrzmiało to trochę dziwnie jak nastoltka. Pani Izo-oczywiście że przyda się pani opinia każdego kto pisze i może podpowiedzieć jak robić to lepiej zdaję sobie że nie będe poczytnym poetą do tego trzeba trochę więcej niż chęć Panie Stefanie pan mi zawsze humor poprawi dziekuje
anna iska Opublikowano 26 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 nie mógł to być pacierz od paciorka znam ortografię spokojnie więc bład był zamierzony jednak żeby nie siać zgorszenia to chyba muszę poprawić i nie mogę popraawić bo nie umiem wejść w tytuł
anna iska Opublikowano 27 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 dzięki dzie wuszko wkurza mnie że nie umiem się wgryżć w tytuł bo chciałam w nawiasku wpisać poprawnie i nie da rady pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi