Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już opadło,
co dobrze nie rozkwitło.
Czarna róża.
Kusząca róża czarna.
Z kolcami.
Nie mogę podsumować niczego,
bo niczego nie było, co było,
a czego nie było.
I dobrze, że się skończyło.
Jeszcze następne - sto lat!
Niech żyją nam!
I jeszcze następne , i jeszcze...
Nie do końca!
Bo końca nie widać,
Nawet nie czuć, bo czuć już przecież
od początku.
Tak więc nic nowego prócz daty,
zmieniającej się z godzinami.
Człowieku końca wieku,
początku lub środka, czy jednej czwartej.
Tak, nic nowego.

Tarnobrzeg, 30 grudnia 2000r.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... :) a mógł tylko.. przeczytać... :)) Miłego dnia Alu.
    • @Alicja_Wysocka... miło, że poczułaś taką właśnie atmosferę... :) @infelia................. :)) nie, nie seans. @JWF.................. fajnie, że zobrazowało się... :)    

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jacku... bardzo lubię słowo... szeptucha... :) a u cioci Klary...   kot był obecny kula też stała  gdy poruszona śnieżek wirował wróżb w niej nie było zziębnięte wszystkie kartami jednak skora żonglować    na stole kładła rzędy powieści człek tylko dumał -  co też mi powie - dłonią pierw musiał talię przełożyć tymczasem Klara kółka puszczała  .... :)   Dziękuję za rymowany komentarz.   Drodzy Goście, ślę pozdrowienie.            
    • przyglądam się duszy  widzi że zbyt często  zaglądam do piekła    myślę sobie  gdyby JEJ nie było  Boga…   moje drugie JA  czy to…ONA    zawsze czujne ostrzega  zadaje pytania  które…sprawiają kłopot   gdy zbyt daleko od Boga  zasypia a nawet zanika  a ja  ja się gubię w złudzeniach    Jezu  muszę bardziej Tobie ufać będzie mniej zachodów słońca    8.2025 andrew  Piątek, dzień wspomnienia  męki I śmierci Jezusa   
    • @Bartłomiej Borutaprzyjemnie  się go czyta
    • Tak dawno nie myślałaś - życie dalej leciało. Tak dawno nie słyszałaś, tak wiele się zmieniało. Zmieniłaś nastawienie, postanowiłaś zapomnieć. Nie ma w twym życiu Boga, coś przewróciło się w głowie. *** *** *** *** Wpadłaś w różne nałogi, stale nowe doznania. Sprzedałaś duszę diabłu ; za trochę ćpania. Podpisałaś cyrograf: - tak urodzę twe dziecko. Anion się pojawił; sprowadziłś na świat piekło.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...