Mikhael-oo Opublikowano 5 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Wilgotne dłonie, kleją zaspane spojrzenia mijanych ludzi. Spaceruje w strugach mej samotności deszcz rani mą głowę myśli ranią moje stopy, powiew wiatru na ustach przypomina słodkość twego pocałunku szukam cię, gdzieś za horyzontem myśli moich. Została tylko pustka.
bbbecia Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Wiersz dobry, ale niepotrzebne przejaskrawienia : "myśli moich" "...mej" ... to sprawia, że wiersz jest sztuczny i jakby chłodniejszy w odbiorze.
Julia Valentine Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 wg mnie słabo; wersyfikacja wydaje się nieprzemyślana; w drugim wersie literówka; słodkość - już chyba lepiej słodycz, choć i tak okropne to; powtórzenie "ranić" nie jest najlepsze; ten motyw w ogóle wydaje mi się nie najlepszy (a może to kwestia zapisu) inwersja w przedostatnim wersie jest straszna - nie ma sensu, a brzmi, po propstu źle; całość dość banalna, choć może gdyby popracować wyszłoby coś poprawnego; moim zdaniem nie jest najgorzej, ale sporo można poprawić; pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi