Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
beta_b 5 608
To wersja po korekcie AI.
Grzeszę —
codziennie,
od nowa. I będę wyklęta.
Nie schroni mnie anioł,
ni piekła udręka.Nie mogę nasycić,
zatrzymać się w drodze —
ni kara, ni nagroda
tu nic nie pomoże.Nie dalej, nie bliżej,
nic z reguł ogółu,
prawd wiary, tradycji —
i nikt z ludzi, z tłumu
zatrzymać nie zdoła.Nie wyrwie mi serca
ni myśli z czoła:
że jestem szczęśliwa!
Gdy wokół — mordęga się szerzy i trwoga...Czy jestem...
szalona?!
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Łukasz Jasiński · Opublikowano
Mój ulubiony obraz Jana Matejki: "Widok Bebeku pod Konstantynopolem", a tak przy okazji: jeśli pani narysuje pajęczynę i pomaluje ją pani na wzór szachownicy - zobaczy pani głębię, natomiast: jeśli pani to zrobi za pomocą grafiki komputerowej - głębi pani nie zobaczy. Łukasz Jasiński -
Przez Łukasz Jasiński · Opublikowano
@Berenika97 Teraz to istnieją graffiti i murale, jednak: żadne zdjęcia, filmy i rysunki - nie zastąpią głębokiej treści w klasycznym malarstwie, poza tym: moje propozycje filmów stworzyłem w eseju pod tytułem - "Filmoteka Kultury Narodowej" - połączyłem tradycjonalizm z nowoczesnością i co? Nic a nic - Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego - nie odpowiedziało na mój e-mail i jaki jest sens marnować czas na pisanie scenariuszy? Dodam: mam średnie wykształcenie i tyle wystarczy - wykształcenie nie świadczy o poziomie inteligencji, to samo dotyczy Muzeum Sztuki Nowoczesnej - odesłało mnie do Państwowego Funduszu Osób Niepełnosprawnych - po co? Z moich artystycznych zdjęć można byłoby zrobić plakaty i wystawę, a wyżej wymienione muzeum mogłoby przyciągnąć publiczność - reklamując niesłyszącego artystę, kończąc: to ich strata, natomiast: ja - własne zdolności twórcze będę rozwijał tutaj. Łukasz Jasiński -
Przez Leszczym · Opublikowano
@Berenika97 Świetnie, dziękuję, dziś albo jutro zajrzę do Was :) -
Przez Natuskaa · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Jak dla mnie to sedno... po czasie, niby wyrzut... niby - bo starość łapie za klamkę, to się komuś przypomina, że trzebaby coś naprawić, czego naprawić nie można. Pozdrawiam :) -
Przez Berenika97 · Opublikowano
@LeszczymNaprawdę tu pieknie! :)
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-