Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @slavu Bardzo ładne :))
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Był sobie bardzo mądry człowiek Jednak coś spędzało mu sen z powiek: Siedział i pachniał, Pachniał i myślał: Myślał o życiu  Myślał o śmierci  Myślał o piciu Myślał o pięści  Myślał o kasie Myślał o dzieciństwie Myślał o pasie I o małym świństwie Czy ma ładne gacie, O swym starym gracie Też nie zapomniał. Sam sobie z myśli przyrąbał. Myślał o dzieciach Czasem o śmieciach  W kuchni Częściej o kamieniu Na wyrzutni  Miał coś na sumieniu Ale myślał o wódce I o nadbałtyckiej łódce O morzu czy o piasku, myślał Co zdarzyło się w szkole (Oj, pamiętał co nazmyślał) Myślał o pierdole Myślał o pracy I o kościelnej tacy. Myślał o tamtym I o tym przestać nie mógł, Bardzo chciał być zwartym Lecz się nie przemógł I mówił: myśl myślnikowi nierówna, Względem niego jest zbyt górna! Więc pamiętniki swoje ostro darł, Wciąż myślał, a potem i tak zmarł.
    • @Rafael Marius W podstawówce to ja byłem szefem bandy i nie w głowie były mi generalnie romanse. Choć był wyjątek, miałem taką bardzo fajną koleżankę w drugiej klasie Magdę, ale komuna ją wygoniła do Niemiec. I bardzo wtedy straciłem, naprawdę dużo. W tym samym czasie miałem koleżankę od znajomych rodziców i lubiliśmy się. A potem to raczej już banda i rodzaj nieodwzajemnienia, bo przecież generalnie podobały mi się koleżanki z podstawówki, zwłaszcze te, które podobały się wszystkim chłopakom w klasie. Ale dla nich z kolei byliśmy za dużymi gówniarzami. Więc ogólnie tak jakoś zupełnie średnio. 
    • @Berenika97 "Gdy modny bełkot snobistycznej blagi Krytyk zaciemnia kadzidlanym dymem, Doszło do tego, że aktem odwagi Jest wiersz napisać z rytmem, sensem, rymem" A. Słonimski
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...