Leszek Opublikowano 11 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Fala przypływu obmywając kamień, snuje przedziwne opowieści z głębin, niosąc do brzegu marynarską szantę, o tym jak Neptun potępieńców więzi. W cichym szemraniu skrywają się widma oraz tajemnic niedostępnych piękno. Opowieściami nie przestaje tryskać, melodią toni, nutki w uszach dźwięczą. Wiatr ją rozsiewa ponad łąki, pola, ptaki świergotem roznoszą po lasach. Z niej to powstała często pełna obaw, dusza zrodzona z tęsknoty tułacza.
Tali Maciej Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 czytam teraz akurat Mitologie, i tekst jest mi bliski, i powiem nawet, że mi się bardzo podoba jest w nim dużo mistyki, choć jest też fragment który gryzie po uszach "melodii toni" w tych słowach akcent pada na ostatnią sylabę i jak stoją obok siebie, to jakoś to nie za fajnie brzmi nisko się kłaniam i pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Leszku jak zwykle klimat - tym razem tajemniczy, coż mam jeszcze dodać, powiem tyle iż zgadzam się z przedmówcą. bardzo na tak pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Leszek Opublikowano 11 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może - melodią toni - będzie zgrabniej. Też mi ten fragment nie leżał ale wahałem się. Pozdrawiam Leszek
Leszek Opublikowano 11 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Espeno zawsze miło Cię gościć pod moimi wierszami. Dziękuję. :)
stanislawa zak Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 jak zwykle-- baaaardzo!!!!lubię!
Leszek Opublikowano 12 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ojoj bo się przyzwyczaję do tego "baaaardzo!!!!lubię!" i co będzie wtedy? Dziękuję i pozdrawiam. :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Lesiu, pochylam głowę przed Twoją Muzą, może i mnie pogłaszcze :)
Rekomendowane odpowiedzi