Lo Lita Opublikowano 4 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Słyszysz jak Woła? Podnieś w górę odwagę odpowiadając przed Końcem, własnej walki z próznością Siedzą. Badają wrażliwość słuchu na pogróżki znad ambony, przekleństwa spod jej podnóża. To mały ministrant znowu upadł, ograniczony kaftanem wstydu, spoliczkowany uśmiechem z ostatniej ławy. To koniec jego normalności, spłowiałej jak barwy czarnej owcy. Padają kolejne ogłoszenia, matrymonialne versus parafialne, pod nimi zwolennicy ofensywy, defensywy. Argument wieczności kontra ziemska lubieżność. Ktoś podniósł dłoń, nad głowami ciemnego stada, przebijając strukturę błogiego sporu swą brawurową indywidualnością. Pyta czy może wyjść, za potrzebą. Kto nie jest w potrzebie niech rzuci grosz. Kto ma uszy, niech o nie dba. Czy tu ktoś słucha? Tu głos przestrogi z mosiądzu ? Nie. Ja chwilowo wysiadam. Może innym razem. Może nie zdąże, wyskoczę stąd, stamtąd i zewsząd Cóż. Patologiczne zmiany w trąbce Eustachego. Miejcie mnie za usprawiedliwonego.
Lo Lita Opublikowano 4 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 ups...wybaczcie..oczywiście pierwsze dwa wyrazy to błąd...człowiek się uczy na błędach:) witam i pozdrawiam
Lo Lita Opublikowano 4 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 naprawione...dzięki;)
Julia Valentine Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 kompletnie mi się nie podoba; było już trochę wierszy o tej tematyce - Twój nie jest odkrywczy, a wg mnie ma sporo błędów w formie (pod koniec rym, wersyfikacja); puenta też słaba; choć lepsze momenty też są; ja ogólnie jestem na nie pozdrawiam serdecznie
nefertari Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Sadzę, że można wiersz wycisnąć, skondensować, dopracować formalnie i zawęzić merytoryczność. W tej postaci jawi się jako egzaltowany i nieco patetyczny w wymowie, z dużą negatywną emocją typu traktat quasi filozoficzny. Ale szanse na rozwój istnieją:))))) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi