Luthien_Alcarin Opublikowano 19 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 mój kot ma szorstką sierść -rzadko się goli za to ma w niej posklejane sentymenty właściwie goli się tylko obgryzając mi żebro jest mu wtedy łyso zazdrosny o ten jeden most między nami wtulam się w futro kłaczkiem rzęs -szukam kociego punktu widzenia na dom, przyszłość, czy coś takiego miękkiego i myślę ,że nie wrócisz choć zostawiłeś oswojony kawałek siebie gnat przegryzam z kotem do mleka ... do parapetu
Luthien_Alcarin Opublikowano 19 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 od wielu miesięcy (może nawet wiecej niz rok?) nie używałam interpunkcji- to juz moja pierwsza watpliwośc bo nigdy nie potrafiłam się nia posługiwac... poza tym nie wiem czy dośc jasno się wyraziłąm-ktoś moze zarzucić mi albo banał albo pisanie na siłe- nie moge nabrać dystansu dlatego prosze o wskazówki Pozdrawiam Agata
Julia Valentine Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 wydaje mi się, że te przecinki są jednak niepotrzebne; na nic innego w tej chwili nie mogę wpaść pozdrawiam więc bardzo serdecznie
Roman Bezet Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Witaj, bardzo fajny temat ;) Dziwne zbiegi okoliczności albo wpływ jesieni - sporo kocich tematów jakoś spotyka się ostatnio. Ładnie tu zabajkowałaś ;D Przecinki - wg mnie - zupełnie niepotrzebne (tutaj). I chyba można wiersz trochę "odgadać" (bo warto ;) Może tak?mój kot ma szorstką sierść rzadko się goli za to chowa w niej posklejane sentymenty właściwie goli tylko obgryzając mi żebro wtedy mu łyso zazdrosny o jeden most między nami wtulam się w futro kłaczkiem rzęs - próbuję kociego widzenia na dom przyszłość czy coś takiego miękkiego myślę że nie wrócisz choć zostawiłeś oswojony kawałek siebie gnat przegryzam z kotem do mleka ... do parapetu Trochę wyrzuciłem czasowników lub popodmieniałem - może Ci się spodoba. Popatrz na wiersz krytycznie (pod kątem upraszczania i wyciągania jednej, głównej myśli). Zastanawiam się nad nagłym przejściem: "wtulam się w futro" (czytelne, że kota, ale zaraz po tej zazdrości?) oraz nad końcowym "do parapetu" (to chyba niepotrzebna druga pointa?). I jak ma się "żebro" do gnata? (żebro - aluzja czytelna ;). pzdr. b PS. Zobacz tu i się zdziw ;) http://www.proza.osowa.com/viewtopic.php?t=2869
stanislawa zak Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 bardzo podoba misie 1 zwrotka, to kupuję, pozdrawoim ciepło
Luthien_Alcarin Opublikowano 26 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobra zabijamy niewinne pzrecinki:) POzdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 26 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok-ale i w mojej i tej wersji brak czegoś- nie wiem,....ale mnarazie moja wypocina wydaje się niedorobiona-dziś poprubuje ją przetransformować w jakiś złozony ciekawy twór, bardzo mi Twoje wskazówki pomogły i pewne sporo z nich wykorzystam:) Pozdrawiam Agata PS Gnat żeby niepowtarzać zebra, tzn delikatniej wprowadzać jego motyw-nad reszta muszę się zastanowić, paskudnie mnie boli głowa i wiele nieywmyśle aktualnie
Luthien_Alcarin Opublikowano 26 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a reszta? :> Pozdrawiam Agata
Rekomendowane odpowiedzi