Julia Valentine Opublikowano 13 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 „nocą jest się innym niż w dzień” (Remarque „Łuk Triumfalny”)oczy rozszerzają pole widzenia ale i tak światło jest zamazane zaskakuje szybkość przebycia ulic i ty jesteś bardziej zaskakujący gdy mówisz że nie chcesz rozmawiać o bzdurach tylko całować poetycko określasz chryzantemy a obok butelka calvadosa
Julia Valentine Opublikowano 13 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 największy problem mam z tym calwadosem - jaka forma będzie najpoprawniejsza?
Roman Bezet Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mały peeling ;) - nie mam dziś siły tłumaczyć - możesz zgadywać :co i dlaczego. W sprawie calvadosa - do Areny (Ona jest znawczynią ;) pzdr. b
Julia Valentine Opublikowano 13 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Bezecie dzięki za komentarz; wiersz na pewno trochę "odtłuszczę", ale nie dziś - musze pomyslęć :-) dzięki raz jeszcze za pomoc pozdrawiam i życzę dobrej nocy
Michał Barański Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 wstępne sugestie [także inspirowane opinia Romana B.]: „nocą jest się innym niż w dzień” (Remarque „Łuk Triumfalny”)oczy rozszerzają pole widzenia lecz światło [nadal?] zamazane ---------> tu jeszcze trzeba będzie pomyśleć zadziwiajaca szybkość ulic -----------------> albo jeden wers, nie wiem jeszcze i ty bardziej zaskakujący gdy odmawiasz rozmowy o błahostkach aby całować poetycko określasz chryzantemy a obok butelka calvadosa ***oczy rozszerzają pole widzenia lecz światło [nadal?] zamazane zadziwiajaca szybkość ulic i ty bardziej zaskakujący gdy całując odmawiasz rozmowy o błahostkach poetycko określasz chryzantemy a obok butelka calvadosa *** przeszkadzają mi bzdury, zaproponowałem trochę cieć, ogólnie bardzo dobrze;
Julia Valentine Opublikowano 14 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 "nocą jest się innym niż w dzień”*oczy rozszerzają pole widzenia ale światło wciąż zamazane zaskakuje szybkość przebycia ulic i ty gdy nie chcesz rozmawiać o bzdurach tylko całować tak poetycko określasz chryzantemy a obok butelka calvadosa ---------------- * - Remarque „Łuk Triumfalny” --> na razie tyle, ale to zapewne nie koniec :-) pozdrawiam wszystkich serdecznie
Tomasz_Biela Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 „nocą jest się innym niż w dzień” (Remarque „Łuk Triumfalny”) zaskakuje bardziej szybkość przebycia ulic ty też to robisz mówiąc 'nie chcę rozmawiać o bzdurach' poetycko określając chryzantemy nie tylko liniami marginesów butelka calvadosa ***oczy rozszerzają pole widzenia i tak światło jest zamazane
Julia Valentine Opublikowano 20 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 "nocą jest się innym niż w dzień” *oczy rozszerzają pole widzenia ale i tak światło jest zamazane szybkość przebycia ulic i ty zaskakujący nie chcesz rozmawiać o bzdurach tylko całować tak poetycko określasz chryzantemy a obok butelka calvadosa -------- *Remarque „Łuk Triumfalny"
Julia Valentine Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 „nocą jest się innym niż w dzień” (Remarque „Łuk Triumfalny”)oczy rozszerzają pole widzenia ale i tak światło jest zamazane zaskakuje szybkość przebycia ulic i ty jesteś bardziej zaskakujący gdy mówisz że nie chcesz rozmawiać o bzdurach tylko całować poetycko określasz chryzantemy a obok butelka calvadosa ---------- lekka zmiana w wersyfikacji, jak teraz?
Roman Bezet Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gorzej ;)))) dla mnie - gorzej, tracisz fajny schodek z "ty", znowu końcówka zyskala (to calowanie chryzantem ;), ale wersyfikacja w obu jest z innej bajki, możesz spróbować połaczyć, może, może - powo ;) pzdr. b
Julia Valentine Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 dzięki za komentarz, nie spodziewałam się go tutaj; po prostu przeglądałam swoje wiersze w Warsztacie i co mi przyszło do głowy uwieczniałam - swoją drogą zmieniłam pierwszą wersję, zamiast pomyśleć o ostatniej :| ale nad tym jeszcze z pewnością siądę- bardzo dziękuję za wskazówki, są dla mnie niezmiernie cenne; pozdrawiam serdecznie PS mam mały problem w wierszem, który jest w tej chwili na pierwszej stronie w Warsztacie - będę wdzięczna za pomoc w wersyfikacji - np. jak ją poprowadzić ogólnie
Rekomendowane odpowiedzi