Szczęśliwa Twoja Opublikowano 6 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Słońce powoli chowa się za horyzontem Obleka świat różową poświatą Siedzę wsłuchana w ciepłe tony fortepianu i skrzypiec W tą harmonię dźwięków... Tak idealnie do siebie pasują Jak ja i Ty... Twoje ramię obejmujące mnie w talii Twoje usta na moim czole Twoja dłoń przyciskająca mnie do Twego serca Twe przymknięte powieki I lekki uśmiech na twarzy Ten spokój... Jeden rytm bijących serc Pierś unosząca się jednako Cichy szept... To fortepianu dźwięk... Wtem skrzypce mocniej smyczkiem szarpnięte Nadają pieśni nowy rytm Jak serc naszych bicie wzrasta gwałtownie Jak dłoni przyspieszony ślad I ust pospieszna wędrówka By odnaleźć muzykę naszych ciał By zjednoczyć nasze dusze Niech nie milknie nigdy ta piękna nuta Niech gra nam całe życie Dla nas i w nas W sobie nawzajem Dla siebie...
Szczęśliwa Twoja Opublikowano 6 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Jest to pierwszy publikowany przeze mnie wiersz... Będę wdzięczna za kilka słów na jego temat... Pozdrawiam wszystkich ciepło...
Tomasz Pietrzak Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 wyzaimkuj to (twoje, twe, nas, siebie, sobie, ja, ty etc.) i usuń te trzykropki, bo po co ci one? (poproszę o odpowiedz autora). pozdrawiam:)
Szczęśliwa Twoja Opublikowano 7 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Dziękuję za zwrócenie uwagi. Istotnie, tych wielokropków było zdecydowanie za dużo i były one zbędne. Już to poprawiłam, choć tych kilka zostało. Jeśli zaś chodzi o dalszą część opini proszę o małe wyjaśnienie co Pan miał na myśli pisząc "wyzaimkuj to". Nie mam pewności czy dobrze zrozumiałam. Dziękuję i pozdrawiam :)
Quimeen Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Poprzednicy mają rację. :) Dodam że wiersz przegadany . Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi