Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

intymnie o drżeniu ud

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwi mnie brak komentarzy dla takiego wiersza... w pierwszej strofie nie podoba mi się wersyfikacja, być może zamierzona, ale myślę, że taka byłaby lepsza:

dusząca mgiełka
powietrza ciężkiego
od krążącej krwi
karmi niedosytem

dalej...
Poduszka nawilżona zduszonym jękiem - trochę to dosłowne, ale bardzo mi się podoba.

tropikalny klimat madagaskaru
pikantny duszny i wilgotny - hm "madagaskar" pewnie spełnia jakiś swój cel, ale ja tego celu nie widzę; radziłbym wyrzucić.

Zakończenie świetne... ogólnie wiersz bardzo mi się podoba, na pewno zapamiętam na dłużej... niesamowity klimat na pograniczu perwersyjnego erotyzmu... ode mnie masz wielki plus.

pozdrawiam /Arek

drogi arkadiuszu: też długo czekałam na pierwszy komentarz, podejżewam że niektórym głupio było komentowac takie coś. miło mi że przypadł do gustu. nie wyrzuce madagaskaru, bo byłoby za dużo przymiotników w tej strofie, 'tropikalny klimat
pikantny duszny i wilgotny'
to chyba by raziło. i chyba ma pan racje z wersyfikacją pierwszej zwrotki. bardzo dziękuje na tak długo oczekiwane zdanie na temat perwersyjnego erotyku ;). pozdrawiam

drogi macieju: bardzo mi przyjemnie że robi sie cieplej, takie było zamierzenie ;). dziękuje za uznanie. pozdrawiam