Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mechanicznie macham
kamiennymi tablicami
w ten sposób drogą lotną
próbuję dostać się do raju

w kaplicy sam Bóg
a może tylko anioł
wskazał palcem -
i ja postukałem się
w czoło

w gabinecie spowiadam się
z zakrwawionych bandaży
pokutnie jak kroplówka
nastaje prześwit ciała

staram się uciec
białym korytarzem
pełnym drzwi bez klamek
ktoś pod nogi rzuca
maszynę do pisania
tu na chwilę
słowem upadam
i samo-kaleczę się
białymi kartkami

i znów kolejny dzień
kończę murem w głowę

Opublikowano

Nieźle - może mnie nie powalił, ale jest całkiem, całkiem. Duży plus za:
"w gabinecie spowiadam się
z zakrwawionych bandaży
pokutnie jak kroplówka
nastaje prześwit ciała"
Ogólnie fajnie. Pzdr. :)

Opublikowano

niezły; są tu, moim zdniem, na prawdę bardzo dobre momenty; ale czegoś mi w tym wierszu brakuje, a może czegoś jest za dużo?

pozdrawiam serdecznie

bo właściwie, to dwie pierwsze strofy mi się tu za bardzo nie podobają, ale później robi się ciekawie i dobrze, wg mnie; może poza uciekaniem przez białe korytarze z drzwiami bez klamek (a już chciałam napisać z klamkami bez drzwi :-) - bo to oklepane strasznie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Bożena De-Tre Widzę,że zeszłaś na Ziemię...to dobrze...potrzebuję więcej informacji do mojego pierwszego dzieła

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Co wiemy do tej pory: 1. Bodetrè przeszła literacki chrzest i na dzień dzisiejszy profesjonalną poetką jest...(raczej na plus) 2. Dużo mówi wierszem...(nie wiem czy to przypadłość nabyta, czy pro poeci tak po prostu już mają - do wyjaśnienia) 3. Lubi mówić do bladego świtu...(może skutkować u osób przebywających w pobliżu zaburzeniami dobowego rytmu snu - duża dawka melatoniny powinna rozwiązać problem) 4. Ma problem z doborem garderoby...(nie wiadomo czy rozchodzi się o nadmiar ubrań czy też brak luster w domu - do wyjaśnienia) 5. Robi w budowlance...(prawdopodobnie jako tynkarz...później, na gotowe ściany nakłada substancje różne, w tym również farby, uzyskując tym samym efekt samorealizacji artystycznej - raczej formy wulgarnego graffiti wyklucza się) 6. Ma lęk wysokości...(w sumie każdy ma, w mniejszym lub większym stopniu...nawet Alex Honnold - bez wpływu na publikacje)   Jak zatem widzisz...niewiele tego. Nawet na jeden rozdział nie starczy   P.S. Hmmmm...moja znajoma pani malarka też Gosia, ale nie Kosiec. Widać Małgorzaty tak mają Ciekawe obrazy...ciekawe...
    • @Charismafilos się rozlimerykowaleś :)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Czyli, mniemam - kierowczyni ;)
    • @bronmus45, pozwolę sobie się wtrącić... Nazwa tego działu to: "Poezja śpiewana", a jego opis, to: "Linki do klipów muzycznych, opisy, własne kompozycje, wydarzenia". "Własne kompozycje" są tu tylko jedną z opcji, moim zdaniem. Pozdrawiam.
    • @Leszczym jakiś czas temu oglądałam bardzo często na YouTube  taki kanał  -„ Prometej wyzwolony” o pochodzeniu języków słowiańskich, słowotwórstwu, o słowach jako obrazach, wielowarstwowości języka, ile z jednego słowa można wyciągnąć informacji na temat rzeczywistości, fascynujący temat :) Dlatego jestem trochę uwrażliwiona na to co dane słowo sobą przedstawia.  Muszę wrócić do niego :)
    • @Charismafilos - Słuchaj no, koleś ... Ty sobie po prostu kpisz tutaj ze mnie - ale ... odpowiem stosownie do Twojego tonu - zajrzyj sobie do Wikipedii - Limeryk – Wikipedia, wolna encyklopedia -  - Szukaj w Google. Żegnam.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...