Panienka z okienka Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 zobacz,deszcz rozmywa świat rozsrebrzony taniec kropel wirują koronkowe perły na czystej tafli rozślizgują się ten taniec niech trwa lekko,zwiewnie,muskając utkany misternie woal rozkraplają,rozmywają nas zatopieni w nicości muślinowo-mglistych kropel rozwirowani aż po świt po srebrnodźwięką nieskończoność
Panienka z okienka Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 A mi tak jakoś o deszczu dzisiaj.A niech tam krytykujcie!!
Illuine Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Brzmi to jak piosenka, taka radosna bo nie samotna. "zobacz,deszcz rozmywa świat" -te stwierdzenie wydaje mi się takie oczewiste "rozsrebrzony taniec kropel" - a to chyba kwintesencja całego wiersza (dobrze że jest w tytule) "wirują koronkowe perły" -perła zazwyczaj chyba kojarzy się z czymś okrągłym i idealnie gładkim, a tu są "koronkowe"-intrygujące, zmuszające do zatrzymania się, a przez co piękne "na czystej tafli rozślizgują się"-do tej pory raczej było to dla mnie zjawiskiem smutnym, dziękuję "ten taniec niech trwa lekko,zwiewnie,muskając utkany misternie woal rozkraplają,rozmywają nas"- ta zwrotka jest dla mnie tajemnicą "zatopieni w nicości muślinowo-mglistych kropel rozwirowani aż po świt po srebrnodźwięką nieskończoność"-trochę metafizycznie, "nicość" i "nieskonczoność"-chyba wole konkrety, ale nie jest źle Podoba mi się! A to tak by było jeszcze bardziej deszczowo ;) : "Lubię gdy deszcz obejmuje mnie Mówiąc że nikt nie zobaczy łez nikt nie okłamie nie zrani już Tak szepcze deszcz mokry anioł stróż i wiem że będę już zawsze sam bez gorzkich prawd i półsłodkich kłamstw bo jeśli tego naprawdę chcesz samotność jest jak deszcz" R.Kasprzycki
Panienka z okienka Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Dziękuję:):)
Ewa_Kos Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Moje odczucia są takie : ten wiersz słychać . Bardzo mi się podoba. Dzęki za wrażenia. Pozdrawiam E.K.
Panienka z okienka Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Jeszcze raz dziękuję!
Rekomendowane odpowiedzi