Jay Jay Kapuściński Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 W oddali, alejami nocy mkną podkurczone światła latarni. Coraz bardziej zarysowuje się przewaga bliskości nad izolacją. Wiatr zmierzwia śierść zdechłym psom, w kałużach zastygają wytresowane odbicia. Dumnie starzeją się swastyki na blokach - nie ochrzczone dzieci faszystów; salutują im szwadrony obojętnych przechodniów. Tylko sparaliżowany szelest liści - resztkami wyrzeczonych ideałów, zrywa się z łańcucha i tworzy w podziemiu, wtulając w ciszę godziny na skraju tunelu beznadziejnych nadziei, która normalnością chciałaby zostać.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 jestem na chwilę, bóg zapłać z góry za każdy koment :)
Espena_Sway Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 ciekawie, podoba mi się koncept, wykonanie. nic dodać nic ująć, + pozdrawiam serdecznie espena sway
Agnes Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj:) smutna ta Twoja pocztówka wakacyjna, smutna i pełna codziennych, obskurnych obrazów, albo tylko ja to tak odbieram.......sprowadziłeś mnie na ziemię, bo po tytule spodziewałam się raczej jakiegoś sentymentalnego obrazka.......bliski....... co mi się podoba....lirycznie zaczynasz i lirycznie kończysz ten wiersz...przez co środek nabiera jeszcze głębszego wyrazu..... pozdr. z kroplą deszczu agnes
stanislawa zak Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 ta melancholia widać cię nie minęła a rozwija się w kazdym słowie, smutnego miasta starzejących się swastyk brrr,pięknie potrafisz pokazać to co brzydkie; ser. pozdrawiam. szalem.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Dużo tu ostatnio smutnych wierszy. Smutnych, dobrych wierszy. I ten też się do tej tendencji wpisuje. bardzo plusowo pozdrawia /Arek
patrycha Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Szukając wierszy na forum do przeczytania i klikając w utwór autorstwa niejakiego Jay Jay'a nigdy nie można się zawieść. Jest tu wszystko :) Obraz namalowany lirycznie, wątek główny połączony z tytułem, magia pokazania prostoty pejzażu artystycznego :) Bardzo mi się podobało Wybijasz się swoją pocztówką ponad tych naprawde początkujących Brawo! I morze plusów ode mnie wraz z pozdrowieniami chmurkowymi :)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 dziekuje Panstwu za odwiedziny :) sorry, ze tak hurtem, ale czas goni :(
Rekomendowane odpowiedzi