joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 szukam schronienia między kroplami deszczu nic nie zmoknie nic nie przemija zmienia tylko położenie w zmiętej pościeli poduszkami wygłuszam czaszkę miękkie ściany podłoga sufit nie stłukę kieliszków z krzywdą opróżniam je jeden po drugim światło uderza tobą w twarz jak co dzień obraz zrośnięty z powieką piasek sypnięty w oczy zmienia prawdę w fałsz słonym szkłem z dna oka spajam ziarna piasku w zimną szybę wokół jutro zakręcę zakrętkę
Leila Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przeanalizowałam wiersz dokładnie i... poczułam że jestem podmiotem lirycznym. Nie wiem co więcej napisać... Jedynie do zakończenia mogę się przyczepić, ale to moja osobista opinia, gdyż nie podobają mi sie zakończenia tego typu pozdrawiam
Magdalena C Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "nic nie przemija zmiania tylko położenie" Gdzieś to chyba słyszałam :-) Dziuńka Peace
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiersz ma w sobie nutkę tego 'czegoś' :) ładny początek
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dzięki wszystkim za komentarze i przepraszam za tytuł - wkurzył mnie serwis, odrzucajacy wszystkie inne. To co prawda nie jest wytłumaczenie, ale czasem jestem impulsywna ;) Pozdrawiam wszystkich, j.
dorottta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "cierpki" to tekst, tak, jak lubię, niezły, "przesiałabym" tylko nieco, pozbyła się niektórych słów, pozdrawiam. [sub]Tekst był edytowany przez dorottta dnia 17-10-2003 11:52.[/sub]
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jest mi cierpko, naprawdę. No i zawsze cierpiałam na słowotok... Dzieki, j.
Rekomendowane odpowiedzi