wftch Opublikowano 23 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Mówicie mi jak bardzo świat dorosły jest zły zabijacie we mnie nadzieję siłę Mówicie że złamie mnie ciężar brudu syfu codzienności gdzie człowiek traci twarz i duszę a potem musi uczyć własne dzieci Mówicie mówicie a podsuwacie mi jedzenie okrywacie dachem swoich wielkich ciepłych skrzydeł by potem znieczuloną wypuścić w szeroki świat
fr ashka Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 ciężar brudu, ciepłe skrzydła- to chyba oklepane świat dorosły czy dorosłych- dla mnie jest różnica całość misie nie podoba, temat nudny zbyt dosłownie, kawa na ławę pozdr, fr.ashka
Daihra Rentable Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Nie tylkożycie w takim świecie byłoby cieżkie, ale też życie z taką poezją. Szczęśliwie jak dotąd nie muszę, bo to nawet wiersz nie jest. Pozdrawiam serdecznie mimo wszystko
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Hm wiesz - mówią, że rzeźbiarz nie tworzy rzeźby, tylko odłamuje niepotrzebne kawałki kamienia. I myślę, że w tym wierszu tez by się przydało odłupać niepotrzebne kawałki. Bo myśl jest dobra, choć nieco oklepana... Ja bym to tak widział: mówicie że dorosły świat jest zły zabijacie mówicie że złamie mnie brud znieczulacie mnie i okrywacie skrzydłami by potem wypuścić w świat Zastanów się, może coś wywnioskujesz z tej wersji... pozdrawiam i życzę sukcesów /Arek
wftch Opublikowano 25 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 dzieki wszystkiim za komentarze Arkadiuszu, w Twojej wersji widzę mniej słów. Więcej jest ciszy w zdaniach . Widzę to. Ale ja tak tego nie czuję - cały sens się zawiesza, a ja lubię czuć grunt pod nogami. Temat jest oklepany, owszem, ale pisałam to szczerze. Zapewne rzuca się w oczy ze nie mam warsztatu. No tak, pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Zalezało mi na tym, aby nei napisać wiersza 'o niczym', żeby miał w sobia jakis logiczny łącznik z rzeczywistością. Chociaż wiem ze nikt nigdy niczego nie zmienił jednym wierszem; a co dopiero początkujący chciałabym abyście zobaczyli inny mój wiersz wcześniejszy który tu zamiesciłam, niestety kontruktywna krytyka go ominęła, a zależy mi na tym. z góry dzięki :]
wftch Opublikowano 25 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 nie ma go; wywalilam go by był daremny i nie mozna go bylo juz zmienic nie fatygujcie sie. Kiedyś wrócę, mam nadzieję ze z czymś lepszym
Rekomendowane odpowiedzi