De_Gol Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Taka już Twa dola Wenus moja ... - z Milo Że w salonach Luwru piękno Twoje kryją Niech na nocnym niebie - oczy Twe Obliczem swym plebsowi służą Niech łzy gołoty staną przed Tobą kałużą I prostaka Twe piękno zachwyca Bo ostatni to bastion uniesienia Bo mu w życiu tylko gorczyca
infatylna Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no nie wiem. Wydaje się byc w porządku. Ale mam uczucie takiej słownej lepkości. Może Twój styl. Może mój gust. ale generalnie - fajny
Piotr_Mogri Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 witaj, ładne... ... tylko bardzo źle zinterpretowałem "łzy gołoty" :):):)- bedzie mnie to niestety męczyło przy każdym powrocie do twego utworu... pozdrawiam serdecznie Piotr Mogri
De_Gol Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Cieszę się, że znalazłem odbiorców. Bardzo dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam! A co do "łez gołoty", panie Piotrze. Nie chodzi oczywiście o naszego wspaniałego boksera. Raczej nie wyobrażam sobie płaczącego Andrzeja hahaha!!! "Gołota" to określenie dość staroświeckie, nie z naszej epoki, można powiedzieć. Znaczy ono tyle samo co "hołota" czy plebs. Chodziło mi poprostu o ludzi niższego stanu. Ale wolałem użyć słowa "gołota" niż "hołota" - lepiej brzmiało, no i jest takie niecodzienne.
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podoba mi sie, ale jeszcze nie wiem dlaczego..
Rekomendowane odpowiedzi