Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@LessLove jestem nawrócona i AI pomaga mi raportach, już nic nie robię sama, bo nie potrafię, a tak przynajmniej zarobię i jest dobrze:) nawet mi w pytonie robi polecenia, tak rozszerza mi fajnie i tłumaczy, że jeszcze trochę nauczę się programowania:)

@.KOBIETA. wszystko jest wpisane w człowieka:)

Opublikowano

@violetta Wiem, że AI śmiga w księgowości, w projektowaniu graficznym, architektonicznym... To narzędzie pozbawi pracy miliony ludzi w ciągu 5-10 lat i uczyni ludzi niewolnikami, kontrolowanymi we wszystkim przez... grupę cwaniaczków, nowych kolonizatorów Ziemi.

Trzeba traktować AI, jak kochankę która puszcza się z każdym, ale można z nią mieć piękne dzieci.

@.KOBIETA. Tylko nie fatalizm, proszę. Nie bądź niecierpliwa, ani narwana, Siostro. Będziesz spełniona i szczęśliwa...

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Opublikowano

@LessLove myślę, że nie pozbawi, ludzie będą wymyślać nowe narzędzia, aplikacje, tworząc nowe biznesy:) ja mam już zrobią aplikację, tylko czeka na otwarcie biznesu;) nawet przy tworzeniu z AI ile tego powstało, darmowe, płatne:) i to w krótkim czasie:) jest to przyszłość:)

Opublikowano

@violetta Violu, spora część pracujących nie będzie wiedziała, co ze sobą zrobić, bo trzeba podjąć ryzyko zmian, nabywać wciąż nowe umiejętności, wejść w konkurencję - powalczyć o siebie. Przeceniasz średniego zjadacza grillowych kiełbasek. Dlatego miliony Polaków i miliardy homo sapiens z radością i wdzięcznością przyjmie rolę "niewolników systemu", który pozwoli im... egzystować. To jest spodziewany skutek zastosowania tego narzędzia w skali makro.