Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A żar dwu wdraża.

- Ja kot w mamusię?

- I sum - am - tokaj.

Przewód wdów...

TA, TE: WIELKA POMOC, CO MOPA KLEI W ETAT.

A... niska, jak sina?

Oraz sina ryba by: ranisz, aro.

Ma wydro - ordy wam.

Raz cud: uciech chce i cudu - czar(ownica).

SAMA POMIATAJ, A TA - I MOPA MAS!

Edytowane przez _Marianna_ (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @wiedźma ja załapałam bakcyla, kiedyś tam, teraz mi się troszkę znudziło, poza tym, moje teksty są koślawe, niezbyt rytmiczne, nie umiem pisać z rymami (tylko częstochowa mi się głęboko kłania :), ciężko dobrać do nich jakąś muzę, która je wyśpiewa :) 
    • @hania kluseczka  Haniu nagrywam z @LessLove, mamy łącznie 7 piosenek.  Przesłucham Twoje, jestem ciekawa. Dziękuję Ci bardzo.     @hania kluseczka  Haniu tu zamysł muzyczny jest po mojej stronie, jednak całą " czarną robotę" wykonuje @LessLove i faktycznie dopiero muzyka nadaje temu tekstowi klimatu.  Jeszcze raz dziękuję;)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• ~~ Kolejny wieczór w nadmorskim kurorcie, po dziennej porcji prażenia na słońcu - czas po kolacji - prysznic - no i w końcu nogi prowadzą same, gdzie słychać kapelę ...   Wypijasz lampkę wina, nie trzeba zbyt wiele, byś poczuł rytm taneczny i wielką ochotę by do hotelu zmierzać - już nie sam - z powrotem - lecz w towarzystwie miłej i ochotnej pani ...   Nie mów zbyt wiele - nie udawaj, że kochasz ją ... Ona zna Twoje cele - dziś gotowa jest zostać tą, która obojga was zadowoli ...   Jesteście nie po raz pierwszy w tej roli - więc możecie nawet przystać na to by resztę urlopu dzielić wspólną chatą, co pozwoli korzystać do woli z uroków miejsca i czasu, jaki wam pozostał ..   Sprawa o tyle naturalnie prosta, jeśli nie zadajecie pytań, co z prywatnym życiem ... Czujecie, że tu i teraz jest wam znakomicie, więc przeżywajcie razem, bez wspomnień obrazów ...   Nie mów zbyt wiele - nie udawaj, że kochasz ją ... Ona zna Twoje cele - też gotowa jest zostać tą, która obojga was zadowoli ...   - więc nie wychodź z swej roli ... ~~
    • @bronmus45 Dziękuję za komentarz. Teksty tego utworu (i kolejnych z cyklu) są moje, generalnie na podstawie moich wierszy, które piszę od lat. Ten i kolejne powstały na potrzeby pewnego projektu - przedstawienia teatralnego z elementami muzycznymi (ale nie jest to musical), gdzie same opublikowane utwory to po prostu ilustracja "jak-by-to-mogło-brzmieć". Muzyka? Aranżacja (idea, styl muzyczny) to pomysły własne, potem próbkowanie z modelami AI, cięcie, składanie w Audacity, jednak trzeba to powiedzieć - chociaż obecne narzędzia dają potężny wpływ na typ, barwę, skalę itd..., to wokal i instrumentarium są generatywne. Finalnie utwory osiągane są na podstawie generowanych pomysłów, tworzenia próbek, wgrywania, masterowania, ponownego generowania. Końcowy efekt nie jest to prostą sprawą, trzeba wiedzieć dokładnie co się chce osiągnąć i popracować w różnych narzędziach, jedna taka praca daje mnóstwo satysfakcji - polecam każdemu, kto pisze, tworzy i nie jest zawodowcem :)
    • @wiedźma odsłuchałam, fajne, jednak muza dodaje emocji :) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...