Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Wiechu J. K.

Wiechu J. K.

19 godzin temu, karenka napisał(a):

świetnie ukazuje wiersz, jak wiele przesądów wciąż funkcjonuje w naszym języku i kulturze...pozdrawiam serdecznie*)

@karenka Dziękuję! Trudno mi mówić za innych, ale starsze pokolenia były wychowane na większości z tych przesądów. Parę lat temu upadł mi na podłogę i oczywiście rozbił się w kawałki kubek do kawy. W tamtym momencie nie myślałem o przesądach  ale za jakiś czas odszedł z tego świata mój rodzic/tata, a później za parę tygodni mojej siostry męża rodzic, również tata odszedł z tego świata.

Szczerze mówiąc dało mi to trochę do myślenia, niby przypadek, ale....również pozdrawiam serdecznie. :)))))))

Wiechu J. K.

Wiechu J. K.

19 godzin temu, karenka napisał(a):

świetnie ukazuje wiersz, jak wiele przesądów wciąż funkcjonuje w naszym języku i kulturze...pozdrawiam serdecznie*)

@karenka Dziękuję! Trudno mi mówić za innych, ale starsze pokolenia były wychowane na większości z tych przesądów. Parę lat temu upadł mi na podłogę i oczywiście rozbił się w kawałki kubek do kawy. W tamtym momencie nie myślałem o przesadach ale za jakiś czas odszedłeś z tego świata mój rodzic/tata, a później za parę tygodniu mojej siostry męża rodzic, również tata odszedł z tego świata.

Szczerze mówiąc dało mi to trochę do myślenia, niby przypadek, ale....również pozdrawiam serdecznie. :)))))))

• Dodaj nową pozycję...