Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Trollformel   Fajnie grasz temperaturą - dosłownie i metaforycznie. Tu są obrazy i emocje osoby, która balansuje między odrętwieniem a pragnieniem ciepła.
    • Dziś czekam, aż przyjedziesz i zostawisz krwawy ślad   twoje sny to podróż przez noc z tajemnicą   i ten system totalitarny który może być dobry gdy rządzą odpowiedni ludzie   czasem myślę, że nikt nie jest dobry   jedno wiem na pewno jeśli nie pójdę drogą w dobrym kierunku znajdę się w piekle.  
    • @Benjamin Artur   Piękny, wielowarstwowy utwór. Połączenie ojcowskich rad z imionami siedmiu dam z "Dekameronu" Boccaccia to bardzo oryginalny pomysł! Lauretta, Fiammetta czy Pampinea stają się tu nie tylko postaciami, ale drogowskazami i uosobieniem życiowych mądrości. Bardzo erudycyjny, a przy tym niezwykle poruszający wiersz.  Świetny! 
    • być sobą czy udawać że się nim nie jest cholera wie co jest racją   być sobą czy głupa palić myśląc że i tak to nie ma sensu   być sobą czy się żalić że świat i tak jest do dupy   być sobą czy nie to jest pytanie które męczy jest trudne   być sobą czy się dziwić czemu życie nie zawsze na tak
    • Link do piosenki:     Uciekam z poezji, na ferie się wybieram Na tęsknotę za słowem uczucia zabieram Gorzkimi łzami będę płakał, będę milczał Bezsens cyfr porządkował, liczby obliczał   Uciekam w świat ładu, porządku, próżności Do krainy bez wspomnień, natchnienia, miłości Do znudzenia swoją pamięć będę ćwiczył Dopóki nie zapomnę com wykonał, obliczył   Bo wrócę w poezję, wrócę w baśnie, bajki Wrócę w błękity, w kwiaty: niezapominajki Wrócę w rym trafny, w rytm, w melodię Wrócę zanim: odszedłem – moje serce powie   To prawda, że odchodzę, to prawda, że tęsknię Lecz szereg cyfr jak topór marzenie zetnie I tak samą poezją brudnej duszy nie umyję Może nakarmię serce  – lecz nie po to żyję   Nie tylko serce spragnione krwi i spełnienia Żołądek jak ja słów – pragnie jedzenia Więc dla poezji i wierszy – marnych może Pieniądz co nieco zmieni i żyć pomoże   Bo wrócę w poezję, wrócę w baśnie, bajki Wrócę w błękity, w kwiaty: niezapominajki Wrócę w rym trafny, w rytm, w melodię Wrócę zanim: odszedłem – moje serce powie
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...