Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@LessLove

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

chcesz ze mną robić Lemon Curd w Letniej Rezydencji ? a la Violetta i to jeszcze z jagodami ??? ojej ! co to się będzie działo ? dobrego dnia Braciszku

mógłbyś sobie kupić kozę ! Zamiast kosiarki ! Ostatnio spodobały mi się kozy. Są urocze

@Nata_Kruk

cała ja dziękuję Nata ! Pięknego dnia dla Ciebie

@Poet Ka

wiadomo, wiadomo dziękuję @Poet Ka ! Słoneczko dla Ciebie

Opublikowano

@.KOBIETA. Też lubię kozy, są takie uroczo nieprzewidywalne - jak dziewczęta przed 30. 

A kosiarka samobieżna odpada, nie wiadomo czy by nie skrzywdziła np. jagód, które czekają na Ciebie. A poza ty lubię się "sciorać" robotą, to rozkosz porównywalna... Nie nieporównywalna. Dużo Słońca w sercu i napięcia w synapsach na

self OZE 

Opublikowano

@LessLove

och nie! Tylko nie jagódki ! Chcę ich skosztować! kozy podobno zjedzą wszystko?! A kobiety już niekoniecznie! Nawet po 30tce tylko się nie zapracuj nadmiernie! Dbaj o siebie! 
dziękuję

@[email protected]

Dziękuję mam wewnętrzny dylemat : dobra kucharka czy dobra kochanka? a może liczy się równowaga i autentyczność. Gotowanie we dwoje potrafi być bardzo zmysłowe!
pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

@.KOBIETA. Siostrzyczko, nikt nie dba o mnie tak, jak Ty. W nagrodę, kiedy przyjedziesz do rezydencji "Pod Łopuszami" na krem z jagódkami, sprowadzę specjalnie dla Ciebie - do pogłaskania i spojrzenia sobie w wielkie oczy - sarenkę (czasem same przeskakują ogrodzenie), a do podziwiania głuszce i... bażanty (rzadziej). Czasem przejdzie w oddali dostojny pan łoś, ale, ale...

Gdybyś zażądała ekstremalnej przygody (czyli w Twoim stylu),  pod Górą przechodzą czasem watahy wilków, więc...Wyciągnąłbym Cię z brzucha łobuza błyskawicznie, z pomocą rytualnego nożyka kirpan sikhów, bo byle czym przecież nie wypada Cię ratować(?) Chcesz być Czerwonym Kapturkiem, prawda?

Opublikowano

@LessLove

oczywiście, że chcę ! Kupiłam sobie strój Czerwonego Kapturka

trochę fikuśny na łono natury ale trudno może wilk się nie skusi bardziej się boję wadery ale jeśli wyciągniesz mnie z brzucha, zaryzykuję! 
Ach sarenka gdybym mogła być zwierzęciem byłabym sarną i waderą właśnie! Taką hybrydą A Ty ? 
spokojnej nocy @LessLove 

Opublikowano

Duchowy na pewno

może i karmiczny

bratersko-siostrzański

na pewno liryczny

Stuknięty! lecz śliczny

Ładnie platoniczny

Opublikowano

@LessLove

stuknięty na pewno

dobrze, że nie jesteśmy zrośnięci określonymi częściami ciała

jeśli chodzi o mózg to bywam chwilami zrośnięta z Violettą! Ale potrafię się rozszczepić.! Na szczęście. Natomiast w kwestii rozbłysku synaps - wiadomo

A Ty z kim dzielisz mózg?

Opublikowano

@.KOBIETA. Zrastanie się? Nie o to Bogu chodzi z nami (ludźmi), przeciwnie

. Jeśli jest napięcie, nawet w formie "vet za vet", to jest... fajnie, ale powinno być zawsze oparte na życzliwej ciekawości.

Co do mózgu, nie daję mu prymatu nad spontanicznością w życiu codziennym - u mnie serce nad głową, co rodzi niespodzianki i generalnie jest niewygodną "architekturą" charakteru, bo chętnie biorę na klatę cudze błędy, a do swoich się przyznaję. W sumie: nie przypadkiem lubię "sparing" i psocenie (liryczne) z Tobą, nawet do pierwszego siniaka.

Myślisz o zrośnięciu-braterstwie ducha z forumowiczami? Poeci i "aspiranci poetyccy" (tacy jak ja, wędrowcy) to kobiety fizyczne i mężczyźni o wielu "cechach kobiecych", nie żartuję. Czuję bliskość emocjonalną i duchową wielu osób, w większości kobiet, więcej "nie zeznam".

Opublikowano

@LessLove

dziękuję, to bardzo szczere wyznanie

a zatem przejmujesz odpowiedzialność za innych i preferujesz kobiecość. Ponieważ kobiecość jest….bezpieczniejsza?
Nie jest moją intencją robienie komukolwiek siniaków.! Tym bardziej Tobie! Ciebie lubię lekko podrapać, pazurkami

śnij spokojnie  @LessLove !

Opublikowano (edytowane)

Imię tak za darmo? Już wiem, potrzebujesz do czarów!

Biała czy czarna magia?

Z mężczyznami naturalnie przyjmuję pozycję konkurencji, "biję się". Z kobietami pozycję kooperacji. Tak, "przestudiowałem kobiecość" i nadal studiuję. Może chłone byto-feromony?

Edytowane przez LessLove (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@LessLove

magia? Raczej biochemia mózgu - nazwij to jak chcesz

No …pamiętam, że lubisz się bić bez powodu! nieładnie! 

Jesteś gąbeczką?

Opublikowano

@.KOBIETA.

Bezwstydną. A Ty piszesz w taki sposób, w jaki ja faktycznie czuję :-) Ale...

Nasze braterstwo oznacza, słusznie, że nie wolno mi o Tobie myśleć nierodzinnie. Faktycznie tak jest dla mnie, nie tylko z racji PESEL. Czuję autentyczną potrzebę ... opiekowania się Tobą, a nie napastowania. Czyli chyba "karma".