Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@.KOBIETA. @.KOBIETA. Jesteśmy zbyt podobni, a wiadomo, że takie indywidua lubią wskrzeszać iskry, a nie przyciągają się "poza ringiem". 

Tę piosenkę dedykuję Tobie, ale bohaterami jest para zakochanych -  ona jest zołzą jak Ty - prowokatorką o delikatnym sercu.

@violetta To cała nadzieja tego upadłego (w korporacji) Kościoła. Całe szczęście, że wierzących jest więcej w naszym grzesznym towarzystwie. Ale wiesz, Violu, ze ciemnoskóry papież będzie ostatnim. Boisz się?

Opublikowano

@.KOBIETA. "Rudy", takie imię mu dałem, ona również jest ruda. To wynik zabawy z programami graficznymi. Koleżankom się podobają, więc niech już tak będzie. Pierwotnie miałem zamiar nadać albumowi tytuł "RUDY SONGS", ale kobieta (!) na której zdaniu polegam (na niej nie), powiedziała, że inny tytuł pasuje do wszystkich utworów. Byłem jak niedoświadczony cielak wchodząc w Spoty, ale nauczyłem się dużo na błędach.

Zrobią też album śpiewny przez dziewczynę. Pracuję nad koncepcją. Nie będzie feministką, ale dziewczyną marzącą o miłości, o spełnieniu w rodzinie - czyli będzie wkurzający i de mode.

Wcześniej raczej pójdzie album w konwencji dark rap o politykach, o tej bandzie nieudaczników i blagierów... Ale puszczę go, kiedy uwierzę do końca w jego komercyjny sukces.

@.KOBIETA. Ona też nie jest zołzą, ale chciałaby być 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

jak pewna KOBIETA.

Opublikowano

@LessLove Nie miała wiele wspólnego z ideałem urody, ale była piękna duchowo, ujmująca.

Była nauczycielką uwielbianą przez uczniów (znane liceum "na prowincji", miejsce 14-40 w rankingach w kraju).

Puszku, here's another example of the "long goodbye." It's a bad example, so... Teraz ja posyłam Ciebie do łóżeczka... po nowe grzesz(cz)ne wizje poetyckie, OK? Dobranoc

Opublikowano

@.KOBIETA.Twoja wyobraźnia psoci nie mniej niż Ty sama, puszku. Jesteście siebie warte, psotki :-)

Dziękuję. Zacząłem "oddychać" w marcu`26. Powstało 60 wierszyków (pozostałe będą się ukazywały tutaj). W kwietniu powstało kilkanaście piosenek. Żyję od marca dla tworzenia, niech się dzieje. Widać że obudził się jakiś potencjał, czyli "wywaliło mi bezpieczniki", co już  mi się zdarzało w życiu dwa razy. Zawsze twierdziłem, ze jestem zbyt poukładany na "artystę", ale tym razem pozwolę sobie na więcej. Piosenki będą cały czas, wiersze (po części na piosenki) także. Ale w planie mam również filmy - na początek seriale animowane z jajem i pieprzykiem. Jak się wypalę - zgasnę - z tego co wiem, jako "wróż" za 33 lata, w czerwcu. Pzdr. 

Opublikowano

@LessLove

poukładany ?

Oddychaj koniecznie! 

O ! Jeśli szukasz aktorki- zgłaszam swoją kandydaturę szczególnie jeśli rozmawiamy o serialu z pieprzykiem  

33 lata …hmmm…znasz może datę wypalenia mojej gwiazdy ? Poproszę! Chcę wiedzieć, jak i czy planować życie z drugiej strony, może lepiej nie wiedzieć? 

Opublikowano

@.KOBIETA. M., z całą pewnością nie warto wiedzieć. Dlatego nie będę o to (datę) pytał, pozwolisz. Nie jesteśmy blisko (i  nie będziemy) więc tym bardziej nie potrafię przewidzieć Twojej reakcji. Pisałem: nie bój się sama zapytać, ale musisz być otwarta na każdą odpowiedź, a interpretacja odpowiedzi jest umiejętnością, którą się nabywa wyłącznie przez wielokrotną praktykę.

Kiedy wezmę się za realizację filmów, może potwierdzisz swój zamiar :-) Byłoby to wykorzystanie wizerunku przez sztuczną inteligencję. Ale pisząc o "pieprzyku" miałem na myśli naruszanie tabu wszelkiego rodzaju, poza religią (religiami), zwłaszcza "naszych wartości", bo nie są moimi, ani humanistycznymi w moim rozumieniu.

Opublikowano

@.KOBIETA. Mieszasz sprawy ważne z żartem. Będziesz istniała wiecznie, tak jak inni, także kiedy zgaśniesz, a zgaśniesz.

Możesz jednak przestać istnieć, a to już co innego, to jest "śmierć druga", śmierć w Bogu, ale tylko wtedy, kiedy się Go zaprzesz, jak wielu z nas, bo istniejemy w Bogu, a żyjemy w ciele.