Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Poet Ka

Poet Ka

@Alicja_Wysocka -

wiersz można czytać na wielu płaszczyznach – jako tęsknotę za bliską osobą, która odeszła fizycznie lub duchowo (ukryta między słowami łezka, którą odsłania swoim światłem księżyc – niesamowity fragment!), za dawnym światem, gdzie czajnik gwizdał, a zegary wyznaczały rytm, wreszcie (mimo konkretnego fragmentu o rozmowie/jej braku) za personalizacją tego, co minione.

Poet Ka

Poet Ka

@Alicja_Wysocka -

wiersz można czytać na wielu płaszczyznach – jako tęsknotę za bliską osobą, która odeszła fizycznie lub duchowo (ukryta między słowami łezka, którą odsłania swoim światłem księżyc – niesamowity fragment!), za daenym światem, gdzie czajnik gwizdał, a zegary wyznaczały rytm, wreszcie (mimo konkretnego fragmentu o rozmowie/jej braku) za personalizacją tego, co minione.

Poet Ka

Poet Ka

@Alicja_Wysocka -

wiersz można czytać na wielu płaszczyznach – jako tęsknotę za bliską osobą, która odeszła fizycznie lub duchowo (ukryta między słowami łezka, którą odsłania swoim światłem księżyc – niesamowity fragment!), za minionym światem, gdzie czajnik gwizdał, a zegary wyznaczały rytm, wreszcie (mimo konkretnego fragmentu o rozmowie/jej braku) za personalizacją tego, co minione.

• Dodaj nową pozycję...