Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Nata_Kruk

Nata_Kruk

W dniu 11.04.2026 o 07:53, andrew napisał(a):

(...)

i Rysy i Giewont i Kasprowy 

bywało zmyły pot deszczem 

surowy czas zdobywania 

nie tylko...nieba

i ... siebie 

Osobiście, nigdy mnie nie ciągnęło na.. Giewont.. tam tłok, jak w metrze. Na Kasprowym też, ale jest w miarę szeroko, wchodziłam na niego i schodziłam, kilka razy.

Rysy.. byłam tylko raz, od strony polskiej, zejście 'do sąsiadów' i.. powrót. (cudowny szlak)

Pięknie określiłeś.. to czas zdobywania.. "nieba", ale przede wszystkim.. siebie. Dziękuję Andrzej.

Nata_Kruk

Nata_Kruk

(...)

surowy czas zdobywania 

nie tylko...nieba

i ... siebie 

Osobiście, nigdy mnie nie ciągnęło na.. Giewont.. tam tłok, jak w metrze. Na Kasprowym też, ale jest w miarę szeroko, wchodziłam na niego i schodziłam, kilka razy. Rysy natomiast.. byłam tylko raz (cudowny szlak) od strony polskiej,

zejście 'do sąsiadów' i.. powrót.

Pięknie określiłeś.. to czas zdobywania.. "nieba", ale przede wszystkim.. siebie. Dziękuję Andrzej.

Nata_Kruk

Nata_Kruk

(...)

surowy czas zdobywania 

nie tylko...nieba

i ... siebie 

Osobiście, nigdy mnie nie ciągnęło na.. Giewont.. tam tłok, jak w metrze. Na Kasprowym też, ale jest w miarę szeroko, wchodziłam na niego i schodziłam, kilka razy. Rysy natomiast.. byłam tylko raz (cudowny szlak) od strony polskiej,

zejście 'do sąsiadów' i.. powrót.

Pieknie okresliłeś.. to czas zdobywania.. "nieba", ale przede wszystkim.. siebie. Dziękuję Andrzej.

• Dodaj nową pozycję...