Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Annie

Annie

1 godzinę temu, LessLove napisał(a):

Jeśli państwo postawi mnie w roli żołnierza, będę strzelał, jeśli uznam sens/prawo tej walki. Będę zabijał BEZ NIENAWIŚCI.

No nieźle. W takim razie wystarczy tylko dać człowiekowi odpowiednią ideologię, cel w który uwierzy albo religię którą uzna za jedyną prawdziwą , potem dać do ręki broń i pójdzie zabijać innych w imię wolności, pokoju, albo religii - z miłością. 
Dekalog : 5 przykazanie - nie zabijaj. 

1 godzinę temu, LessLove napisał(a):

idę

ratować rosół.

Chyba Żurek :)

Annie

Annie

Godzinę temu, LessLove napisał(a):

Jeśli państwo postawi mnie w roli żołnierza, będę strzelał, jeśli uznam sens/prawo tej walki. Będę zabijał BEZ NIENAWIŚCI.

No nieźle. W takim razie wystarczy tylko dać człowiekowi odpowiednią ideologię, cel w który uwierzy albo religię którą uzna za jedyną prawdziwą , potem dać do ręki broń i pójdzie zabijać innych w imię wolności, pokoju, albo religii - z miłością. 

idę

ratować rosół.

Annie

Annie

No nieźle. W takim razie wystarczy tylko dać człowiekowi odpowiednią ideologię, cel w który uwierzy albo religię którą uzna za jedyną prawdziwą , potem dać do ręki broń i pójdzie zabijać w imię wolności, pokoju, albo religii. 

idę

ratować rosół.

• Dodaj nową pozycję...