wierszyki Opublikowano Sobota o 22:58 Zgłoś Opublikowano Sobota o 22:58 (edytowane) wbiła się w protest fotel lub fortel narząd od ciebie to nierząd wzroku czy Bóg zapyta ją o świadomość świat odrzuciłaś gdzie tkwił twój spokój mijają lata całe garściami strach się nie chowa lecz uczy życia innych zaraża czasem drobiazg a mi Noelii nic nie da bo nie zdążyła ani jednego nie byłoby wiersza niechybnie ani minuty czułości świat by nie błądził w nieprzerwanych zmierzchach i nie przytuliłby nikt szczenięcia gdyby na jedno słowo — zapadnia pamięci Noelii Castillo Ramos Edytowane Niedziela o 07:02 przez wierszyki Noelia (wyświetl historię edycji) 2
piąteprzezdziesiąte Opublikowano Poniedziałek o 14:20 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 14:20 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odrzuciła, bo była mocno straumatyzowana. Nie potrafiła zaznać spokoju i eymazać tego wszystkiego, co JĄ spotkało. Bulwursuje mnie natomiast kwota, którą zgarnął szpital. Dla mnie opiera się to już o bestialstwo. Pozdrawiam :( 1
wierszyki Opublikowano wczoraj o 09:06 Autor Zgłoś Opublikowano wczoraj o 09:06 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz i w ogóle i przede wszystkim, że wiesz o co chodzi w tym moim tekście. Mnie bardzo poruszyło to, co się stało tej dziewczynie, ale jeszcze chyba bardziej, że państwo zamiast jej bronić (to znaczy także szukać i ukarać sprawców) to wydaje przyzwolenie na zgodę na jej śmierć, śmierć ofiary. Przecież to otwiera furtkę, by inni nie bali się tego, że mogą czuć się bezkarnie, bo państwo w majestacie prawo samo będzie zacierać za nimi ślady przestępstwa, bo najlepszym sposobem na to przecież jest unicestwienie ofiary. To jest otwarcie drogi na nowy rodzaj przemysłu, którego surowcem jest ludzkie ciało. Co do eutanazji samej jako takiej, jakby to było popierać ją, a potem poprawiać poduszkę bezbronnej osobie leżącej, którą dotleniamy przez aparat i żyjemy każdym danym nam dniem, motywujemy się każdego poranka, by starczyło nam siły. To są rzeczy wzajemnie się wykluczające i tu są tylko w teorii jakieś "może:. Pozdrawiam serdecznie :-) dziękuję @Poet Ka 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @wierszyki 8 mln euro piechotą nie chodzi. Wiele osób zyskało na śmierci Noelii, w tym (chyba) także członkowie rodziny... Kiedy na świecie jest 8 miliardów ludzi, to życie człowieka traci na wartości, lecz zyskuje, gdy staje się towarem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi