Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
18 minut temu, Berenika97 napisał(a):

@Jacek_Suchowicz

Bardzo dziękuję!  Serdecznie pozdrawiam. :)

Dziękuję za dowcip w podejściu. To mi uświadomiło, że ta sytuacja ma wiele twarzy. 

dobrze, że napisałaś „baby",
bo „dwie dusze" brzmiałoby zbyt górnolotnie
dla sytuacji, w której obie
scrollują pod stołem Instagrama :)

Choć w moim wierszu akurat chodziło o kobiety,  to ta sytuacja naprawdę może dotyczyć kogokolwiek -  dwóch facetów, przyjaciół, kolegów z pracy... Każdy umie siedzieć naprzeciw i udawać, że rozmowa ma sens.

„Wałkują wciąż pustkę" - genialne określenie, uniwersalne! 

Bereniko przepraszam ale :

- jak spotykają się dwa chłopy to obalą ćwiartkę załatwią konkretną sprawę lub wymienią poglądy

- jak spotykają się dwie "baby"  to miłe uśmiechy drobne uszczypliwości porównywania  ciuszki fryzjer makijaże - to ja akurat mam do załatwienia ważną sprawę na mieście :))

no cóż są sprawy których facet nie zrozumie nigdy:)))

11 minut temu, Berenika97 napisał(a):

@Jacek_Suchowicz

Bardzo dziękuję!  Serdecznie pozdrawiam. :)

Dziękuję za dowcip w podejściu. To mi uświadomiło, że ta sytuacja ma wiele twarzy. 

dobrze, że napisałaś „baby",
bo „dwie dusze" brzmiałoby zbyt górnolotnie
dla sytuacji, w której obie
scrollują pod stołem Instagrama :)

Choć w moim wierszu akurat chodziło o kobiety,  to ta sytuacja naprawdę może dotyczyć kogokolwiek -  dwóch facetów, przyjaciół, kolegów z pracy... Każdy umie siedzieć naprzeciw i udawać, że rozmowa ma sens.

„Wałkują wciąż pustkę" - genialne określenie, uniwersalne! 

Bereniko przepraszam ale :

- jak spotykają się dwa chłopy to obalą ćwiartkę załatwią konkretną sprawę lub wymienią poglądy

- jak spotykają się dwie "baby"  to miłe uśmiechy drobne uszczypliwości porównywania  ciuszki fryzjer makijaże - to ja akurat mam do załatwienia ważną sprawę na mieście :))

• Dodaj nową pozycję...