Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
vioara stelelor

vioara stelelor

@Pisarzowiczka

Podoba mi się ten motyw, bliski mi również, błądzenia po mieście, będący jak pewnego rodzaju podróż inicjacyjna, żeby odnaleźć wewnętrzną siłę i zdefiniować na nowo swoją tożsamość.

Może to być etap zdrowienia po trudnych przejściach.

Może - po prostu poszukiwanie siebie, własnego celu, horyzontów myślowych i życiowych?

Przypomniał mi się "Statek pijany" Rimbauda - z tą różnicą, że tam był rejs po morzach, tutaj - włóczenie się po mieście - ale idea ta sama - rzucenie się w wir, smakowanie wszystkich odcieni rzeczywistości, nabieranie doświadczeń, budowanie i hartowanie siebie, nie na podstawie iluzji, ale na podstawie tego, co przeżyte i przepracowane.

vioara stelelor

vioara stelelor

@Pisarzowiczka

Podoba mi się ten motyw, bliski mi również, błądzenia po mieście, jak pewnego rodzaju podróż inicjacyjna, żeby odnaleźć wewnętrzną siłę i zdefiniować na nowo swoją tożsamość.

Może to być etap zdrowienia po trudnych przejściach.

Może - po prostu poszukiwanie siebie, własnego celu, horyzontów myślowych i życiowych?

Przypomniał mi się "Statek pijany" Rimbauda - z tym, że tam był rejs po morzach, tutaj - włóczenie się po mieście - ale idea ta sama - rzucenie się w wir, smakowanie wszystkich odcieni rzeczywistości, nabieranie doświadczeń, budowanie i hartowanie siebie, nie na podstawie iluzji, ale na podstawie tego, co przeżyte i przepracowane.

• Dodaj nową pozycję...