Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam koszulek nie noszę ale jak byś znalazł stanik w moim rozmiarze to byłabym wdzięczna 

No który nie wezmę to wszystkie za małe

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

I człowiek się ogranicza słodyczy nie zjada a w cycki idzie 

To tak a'propos 

A wiersz przecudne urody niektóre wyrazy musiałam sprawdzić w słowniku ale ogólnie całość na plus dodatni

Opublikowano (edytowane)

@Stary_Kredens

No właśnie, właśnie... U mnie bywa za dużo tego typu artefaktów i wiem o tym i pracuję nad upraszczaniem, ale czasem jeszcze mnie poniesie.

Nie wiem jak piszą młodzi. Taki Świetlicki stary, a gdy odebrał telefon od Miłosza gdy pracował w Tygodniku Powszechnym, to Miłosz słuchawką ponoć rzucił. Także ten teges...

Dziękuję za pochylenie się nad utworem.

Edytowane przez hollow man (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Stary_Kredens

Zdecydowanie. Bardzo często pod wierszem bywa ciekawiej niż w wierszu. Tutaj na przykład urósł taki rizom, że gdyby ktoś mi przed opublikowaniem powiedział co tu się wydarzy, to bym nie uwierzył.

Mamy rozważania o poezji, dobór napisów na koszulkach, ktoś wrzuca kamyczek i się kręgi robią. To jest praca twórcza. To jest próba łapania ostatnich promyków człowieczeństwa, konserwowania takich czy innych emocji, obrazów, realizacji jakiegoś karkołomnografomańskiego projektu dla czystej przyjemności patrzenia jak wiersze palą się pięknie i odpalają kolejne zapałki i że może być w tym coś ujmująco autentycznego lub naiwnego lub śmiesznego i przez to coś bardzo ludzkiego. Bo co nam pozostało?

Nadeszła era poetów z promptera, więc to my jesteśmy ci starzy, wiesz?