Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Magdalena Opublikowano 14 Lutego Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Lutego Jest spokojna skupiona seksowna Jest wyczerpując przestrzeń wokół siebie Już wie co jej pasuje, jakie buty są niedopuszczalnie niewygodne pytania ją nie drażnią Planuje Wielki post na czterdziestkę żeby zacząć jeszcze raz I rzuci cukier bo to cholernie złe na cerę Tak, stanowczo wie czego chce. Alkohol musi zostać, tego nie przeskoczy, jeden chociaż czarodziej niech tańczy przed nią. 18
Charismafilos Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego @Magdalena zdaje mi się, że coraz bardziej rozumiem Twoje wiersze :) ładny!
Magdalena Opublikowano 14 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego @Charismafilos odpowiedzią zwykle jest mężczyzna
Charismafilos Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego @Magdalena no i tyle co Cię zrozumiałem ;) Pisz pisz... nie ustawaj.
Magdalena Opublikowano 14 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego @violetta też kiepski na cerę ale jak no jak 1
violetta Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego @Magdalena jest rakotwórczy, to jest trucizna, bardzo złe.
andrew Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego @Magdalena I dobry deser... chociaż w weekend ... i rower ,aby nóżek nie przeciążać. Są... Pozdrawiam
Gosława Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego A co ma powiedzieć taka która jest grubo po 40 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta to dopiero ma dylematy czy kupić krem 40+ czy od razu brać ten 50 z hakiem Usmiechnęłam się fajny wiersz Pozdrawiam
KOBIETA Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego @Magdalena Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z tym jak najbardziej się zgodzę:)i z cukrem :) ale alko i Wielki Post ? Nie.! No chyba, że w sposób kontrolowany, okazyjnie:) Myślę, że istnieje lepszy Czarodziej;)
Magdalena Opublikowano 14 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego @Gosława Też napiszę, ale daj mi jeszcze czas, wtedy dopiero będą mocarne wiersze. Pozdrawiam, częstuj się 1
violetta Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego Przegląd od AI Alkohol jest uznawany przez Międzynarodową Agencję Badań nad Rakiem (IARC) za substancję rakotwórczą grupy 1, co oznacza, że powoduje nowotwory u ludzi. Spożywanie etanolu, niezależnie od ilości i rodzaju napoju, zwiększa ryzyko raka piersi, wątroby, jelita grubego, przełyku, jamy ustnej i krtani. Nie istnieje bezpieczna dawka alkoholu, gdyż każda ilość może stymulować rozwój raka. Kluczowe informacje o rakotwórczym działaniu alkoholu: Mit czerwonego wina: Choć wino zawiera antyoksydanty, to alkohol w nim zawarty redukuje ich pozytywne działanie, czyniąc je nadal kancerogennym. Wpływ na organizm: Alkohol zwiększa stężenie estrogenu (ryzyko raka piersi), podnosi produkcję wolnych rodników i zaburza naprawę DNA. Mechanizm działania: W procesie metabolizmu alkoholu powstaje aldehyd octowy, który uszkadza DNA komórkowe, prowadząc do mutacji. Rodzaje nowotworów: Związek alkoholu z rakiem jest potwierdzony głównie dla nowotworów głowy i szyi, przełyku, wątroby, jelita grubego i piersi. Brak bezpiecznej dawki: Ryzyko nowotworowe jest obecne nawet przy spożywaniu niewielkich ilości alkoholu, a ryzyko wzrasta proporcjonalnie do spożycia. Alkohol jest uznawany za jeden z najgroźniejszych czynników rakotwórczych, porównywalny z paleniem tytoniu, a w ramach profilaktyki zaleca się całkowitą rezygnację z jego spożycia.
Magdalena Opublikowano 14 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego @KOBIETA Każdej co innego odpala, ale czarodziej dobrze żeby był. Pozdrawiam
Charismafilos Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego o jakie nobliwe zgromadzenie - Uszanowanie starszym Paniom ;)
violetta Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego @Charismafilos tutaj są same, piękne młode:)
Magdalena Opublikowano 14 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego @violetta tak, właśnie świadoma jestem, głowa jedno a kwestia smaku swoje. 1
Charismafilos Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego @violetta młodość jest przereklamowana ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi