Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@tie-break

OK, rozumiem. Dzięki za wyjaśnienie.

I tak - myślę, że taki mechanizm może występować w przyrodzie (męczący typ bez oczekiwań czekający aż wybranka skinie bródką), ale to w moim przekonaniu nie ten peel.

Natomiast Twoja interpretacja chyba mnie skłoni do napisania takiego wiersza żeby pasowała ;)

@bazyl_prost

W szachy grywasz?

Dalibyśmy se po mordach szlachetnie ;)

@Berenika97

Myślę, że w przypadku tego peela 'egzystencjalna więź' jest lepszym terminem niż 'miłość'. Doskonałym terminem jest.

Edytowane przez hollow man (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@KOBIETA

Coś nie możesz się zdecydować z tą gamofobią ;)

W ogóle offtopic...

Ciekawym zajęciem byłoby prześledzenie starszych wersji ICD czy DSM i sprawdzenie co 20 -30 lat temu było uważane za zaburzenie, a dziś nie jest i na odwrót - co dzisiaj jest na liście, a wtedy nie było. Mielibyśmy kontynuację rozważań Foucaulta o historii szaleństwa.

@hania kluseczka

Taaaak... Peel nuci pod nosem "Nic nie boli tak jak życie" ;)

@Radosław

Dziękuję Koledze :)

Edytowane przez hollow man (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@hania kluseczka

Och, haniu. Dla jednych życie nie stanowi dylematu do rozgryzienia tylko se po prostu żyją. Dla innych jest męczącym wysiłkiem, dla jeszcze innych partią szachów do rozegrania... Jedni uważają, że to jedyne co mają, a inni z ulgą skaczą z wieżowca. I ja staram się żadnej z tych postaw nie dyskredytować.

Opublikowano

@hania kluseczka

Czyli zdecydowałabyś się jednak aby ktoś mógł na Ciebie liczyć.

Wiedziałem, że blefujesz :)

No to w związku z tym, że nie czuję się uprawniony do oceny czyichś postaw czy decyzji na podstawie własnych, a jeśli nawet jakieś wnioski wysnuwam, to raczej z najwyższą ostrożnością bym je ujawniał.

Bo mogę chodzić po świecie i stawiać znak równości między

samobójca a głupi chujek, tylko nie jestem przekonany, żeby to przybliżało mnie do prawdy.