Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Mitylene

Mitylene

@Maksymilian Bron to prawda, że łatwiej " wybrać dolne półki" i " udawać martwą rybę", bo nie trzeba się wysilać i po prostu tkać, życie po najmniejszej linii oporu. Tylko pozostaje pytanie, czy takie życie jest godne uwagi i warte czegokolwiek? Czy lepiej jednak podjąć to ryzyko i zrobić krok naprzód ?

W drugiej strofie moją uwagę przyciągnęła interesująca persinifikacja strumieni słońca uśmiechających się w lustrze kałuży. 

Trzecia strofa ma natomiast ciekawą refleksję na końcu. Prawdziwa miłość być może jest i stabilna, tylko problem leży w jej zdefiniowaniu...

Wiersz niezmiernie ciekawy, do  zaczytania. Pozdrawiam:)

Mitylene

Mitylene

@Maksymilian Bron to prawda, że łatwiej " wybrać dolne półki" i " udawać martwą rybę", bo nie trzeba się wysilać i po prostu tkać, życie po najmniejszej linii oporu. Tylko pozostaje pytanie, czy takie życie jest godne uwagi i warte czegokolwiek? Czy lepiej jednak podjąć to ryzyko i zrobić krok naprzód ?

W drugiej strofie moją uwagę przyciągnęła interesująca persinifikacja strumieni słońca uśmiechające się w lustrze kałuży. 

Trzecia strofa ma natomiast ciekawą refleksję na końcu. Prawdziwa miłość być może jest i stabilna, tylko problem leży w jej zdefiniowaniu...

Mitylene

Mitylene

W drugiej strofie moją uwagę przyciągnęła interesująca persinifikacja strumieni słońca uśmiechające się w lustrze kałuży. 

Trzecia strofa ma natomiast ciekawą refleksję ns końcu. Prawdziwa miłość być może jest i stabilna, tylko problem leży w jej zdefiniowaniu...

• Dodaj nową pozycję...