Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@KOBIETA Zaraz zaraz, bo zaraz sami literaci / literatki, sami co wrzucają tutaj co nie miara, albo jeszcze więcej, że normalnie klawiatura aż im się wyświechtała zaczną mnie, skromnego pisarczyka, obarczać obsesją pisania :)) Ale jest jeszcze inna sprawa, też ważna, można mieć obsesję, czy nie można? A wszystko sprowadza się i tak do lubienia. Jak ktoś ciebie lubi to cię lubi, a jak nie lubi to ciebie nie lubi. Jak lubi znajdzie spokojnie argumenty za, a jak nie lubi to znajdzie sto tysięcy milionów sześćset argumentów żeby ciebie nie lubić, choćbyś przypominał nie wiem Herkulesa nawet. 

Opublikowano

@violetta

szczerości ? :) o nie. Nie boję się szczerości.! Jesteś bardzo szczera. Ale…ja również mogę zacząć być….Owszem rozgłaszasz swoje prawdy w szerokim świecie…przez morza i oceany…

Tylko w jakim celu?

@Leszczym

lubienie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

nie masz pojęcia o czym mówisz.

To obsesja.

Opublikowano

@KOBIETA Dodam tylko, że jest taki Pan w naszym kraju pt. Remigiusz Mróz. Pisze codziennie przez 10 bitych godzin. O 6 rano wstaje, pije kawę i zaczyna pisać. Więc jaka obsesja? Otóż chodzi o coś innego. Jak coś jest za wielką kasiorę to wszystko bardzo w porządeczku, jak coś jest za friko to szukanie przyczyn. Jak kogoś lubisz to go lubisz za coś, jak nie lubisz to jest 100 powodów by nie lubić. Jak kogoś masz za zdrowego to znajdziesz w nim zdrowie, a jak sobie chcesz znaleźć u niego chorobę to w tych czasach masz do tego dwieście diagnoz. Jak jest cel to przepięknie, jak właśnie celu brakuje o to tak być nie może. I tak dalej i dalej i dalej.