Witalisa Opublikowano Piątek o 09:52 Zgłoś Opublikowano Piątek o 09:52 Znacie ten szwung rowerzysty: horyzont wzywa go mglisty, na drodze ma ciągle z górki – w obejściach szczekają burki – i czuje ducha konkwisty! Lecz wcale nie był łobuzem i miał odblaskową bluzę, światełka z tyłu i z przodu, a bez żadnego powodu: bęc! – bez biletunazuzel. 5
Witalisa Opublikowano Niedziela o 16:45 Autor Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:45 @Konrad Koper – dzięki, nie mogłam przepuścić tej "genialnej" zbitki: "...nazuzel" Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
piąteprzezdziesiąte Opublikowano Niedziela o 17:52 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 17:52 @Witalisa Czy to inny rodzaj limeryków Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ️
Witalisa Opublikowano Niedziela o 18:19 Autor Zgłoś Opublikowano Niedziela o 18:19 @piąteprzezdziesiąte – w sensie, że podwójny? Czy temat od czapy?
Charismafilos Opublikowano Niedziela o 18:28 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 18:28 @Witalisa śliczne! lekkie jak rama Van Rysel ;)
Witalisa Opublikowano Niedziela o 18:44 Autor Zgłoś Opublikowano Niedziela o 18:44 @Charismafilos – wierzę na słowo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Charismafilos Opublikowano Niedziela o 18:50 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 18:50 Lepiej wierzyć Słowu lub w Słowo ;) @Witalisa
Witalisa Opublikowano Niedziela o 19:57 Autor Zgłoś Opublikowano Niedziela o 19:57 @Charismafilos – nie wiem, czy wprowadzasz filozoficzny temat (ze "słowem" z wielkiej litery), czy chodzi o gramatykę; "na słowo" – nie weryfikując.
Charismafilos Opublikowano Niedziela o 20:03 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:03 @Witalisa mówią że: Na początku było Słowo :)
Witalisa Opublikowano Niedziela o 20:06 Autor Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:06 @Charismafilos – i każde kolejne powinno zawierać ślad tej pierwotnej wibracji. 1
Charismafilos Opublikowano Niedziela o 20:08 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:08 @Witalisa dokładnie bo: bez Niego nic się nie stało, co się stało. :)
Witalisa Opublikowano Niedziela o 20:12 Autor Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:12 @Charismafilos – chciałam zauważyć, że każde słowo jest / może być stwórcze.
Charismafilos Opublikowano Niedziela o 20:23 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:23 @Witalisa ale Cię do niczego nie przekonuję, ani tym bardziej nie kwestionuję Twoich przekonań :) Wracając do Twojej wypowiedzi... jeśli zamienić "stwórcze" na "twórcze" to ok ;)
Witalisa Opublikowano Niedziela o 20:53 Autor Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:53 @Charismafilos – właśnie "stwórcze" nawiązuje do mocy Słowa (normalnie mówimy o "twórczości" – znaczenie niby to samo, ale jest niuans). Pora zakończyć dzień. Pozdrawiam
Charismafilos Opublikowano Niedziela o 20:57 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:57 @Witalisa Człowiek (stworzenie) może tylko tworzyć, odtwarzać, tylko Słowo ma moc stwarzania :) Dobrej nocy i pięknego tygodnia!
Witalisa Opublikowano Niedziela o 20:59 Autor Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:59 @Charismafilos – to "tworzyć" czy "odtwarzać"?
Charismafilos Opublikowano Niedziela o 21:02 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 21:02 @Witalisa każde wtórne działanie po stworzeniu ;)
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, nie! Absolutnie nie o to chodzi. Wszystko jest super, ale jako wierszyk, nie limeryk. Ponieważ wg ogólnie przyjętych standartów brakuje nazwy geograficznej, koniecznie na końcu wersu! Ja umieściłam nazwę na początku i jakiś pan znawca poużywał sobie na mnie za to... A Tobie nikt nie zwrócił uwagi, dziwne. Pozdrawiam.
Witalisa Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @piąteprzezdziesiąte – może dlatego, że się kiedyś w tym dziale okrutnie odgryzłam "urzędnikowi" Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyznaję: lekko podchodzę do tej "lekkiej" formy – grało mi metrum i już Pozdrawiam ciepło. 1
Rekomendowane odpowiedzi