Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Lenore Grey   Przepiękna gra słów i znaczeń - od "chować" jako chronić, pielęgnować do "schować" jako ukryć,zatrzeć. Luksus jedwabiu kontra niedostatek ciepła, a pamięć pozostaje jedyną stałą, która może być błogosławieństwem i przekleństwem zarazem.
    • @andrew tak, szarża kusi impuls pcha do przodu a my mkniemy na oślep przez dzień lecz te drobne myśli ciche jak oddech to one trzymają wodze gdy galopujemy   Pozdrawiam. :)
    • @Leszczym Poruszający obraz człowieka, który zamienił karabin na pióro, ale wciąż nosi w sobie hałas tamtego świata. Ta "czarna pozytywka" to genialna, choć mroczna metafora.  Może to, czego nie napisał jest ciekawsze, bo pozostaje nadal jego.  A pisarczyk to nie degradacja - to ktoś, kto pamięta.  Pozdrawiam. 
    • wejść w swój cień iść obok siebie zobaczyć świat inaczej   zobaczyć wyrażanie swoje i jego wady nie pchać się tam gdzie coś kuleje   wejść w swój cień pogadać z nim zrozumieć swoje  ścieżki   uchwycić sens łez i uśmiechu nie  bać się swojego losu
    • @Christine  Dokładnie tak!  Bardzo dziękuję! :) @Amber Owych "typków" jest obecnie czwórka, z czego trzech - jak trojaczki, nie do odróżnienia. To dachowce i do tego zadowolone, bo często mają ogony w górze i pionowo. Ale jeden z nich to ma charakterek. Chyba im przewodzi, i to on wszedł latem przez uchylone drzwi tarasowe, bardzo mnie wystraszył. Jak chcę coś napisać o tym kocim "gangu", to zawsze pojawia mi się w głowie klimat noir, zaułki, gangsterzy, porachunki. Tak mi jakoś pasuje. :)) Czytam za dużo kryminałów. A koty polują na wszystko, co się wokół domów rusza - ptaki, myszy, nornice, krety - a latem i jesienią przynoszą to pod drzwi. Chyba lubię tę gangsterkę. :))))  Bardzo dziękuję! Pozdrawiam. @LeszczymBardzo dziękuję! Pozdrawiam. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...