Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
hollow man

hollow man

@Gosława

Tak, to były mroczne czasy i otchłań spozierała w oczy. Dziękuję.

@wierszyki

Jeśli te obrazy w jakiś sposób wiążą się z doświadczeniem raka, to tak jak@Gosławapisze - jako 'punkcie krytycznym', gdzie przestrzeń na transcendencję staje się niemalże namacalna.

Na zbawieniu się nie znam. Mam natomiast wrażenie, że Chrześcijanie zapominają, że celem jest zbawienie za życia. Tylko nie wchodźmy, proszę, w dyskusję teologiczną.

Dziękuję.

@Berenika97

Cieszę się, że dostrzegasz pewne pogodzenie się, ale i promyk nadziei w tym wierszu. Wtedy było bardzo ciemno, ale ten promyk się tlił.

A tak na marginesie, to zauważyłem, że Ty to chyba jesteś tutaj taką postacią realizującą archetyp Wielkiej Matki.

@MIROSŁAW C.

Jeśli mógłbym poprosić o rozwinięcie, bo nie wiem jak się odnieść. I oczywiście - dziękuję.

Wszystkim pozostawiającym znak, że czytali i się podobało - również dziękuję.

hollow man

hollow man

@Gosława

@wierszyki

Jeśli te obrazy w jakiś sposób wiążą się z doświadczeniem raka, to tak jak@Gosławapisze - jako 'punkcie krytycznym', gdzie przestrzeń na transcendencję staje się niemalże namacalna.

Na zbawieniu się nie znam. Mam natomiast wrażenie, że chrześcijanie zapominają, że celem jest zbawienie za życia. Tylko nie wchodźmy, proszę, w dyskusję teologiczną.

Dziękuję.

@Berenika97

Cieszę się, że dostrzegasz pewne pogodzenie się, ale i promyk nadziei w tym wierszu. Wtedy było bardzo ciemno, ale ten promyk się tlił.

A tak na marginesie, to zauważyłem, że Ty to chyba jesteś tutaj taką postacią realizującą archetyp Wielkiej Matki.

@MIROSŁAW C.

Jeśli mógłbym poprosić o rozwinięcie, bo nie wiem jak się odnieść. I oczywiście - dziękuję.

Wszystkim pozostawiającym znak, że czytali i się podobało - również dziękuję.

hollow man

hollow man

@Gosława

@wierszyki

Na zbawieniu się nie znam. Mam natomiast wrażenie, że chrześcijanie zapominają, że celem jest zbawienie za życia. Tylko nie wchodźmy, proszę, w dyskusję teologiczną.

Dziękuję.

@Berenika97

@MIROSŁAW C.

Jeśli mógłbym poprosić o rozwinięcie, bo nie wiem jak się odnieść

• Dodaj nową pozycję...