Aleksandra Pietruszka Opublikowano 20 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 PRZYJAŹŃ Przyjaciele, co to znaczy? Czy my mamy się tłumaczyć? Wiele ludzi jest fałszywa Czy ta przyjaźń coś nabywa? Mało ludzi jest prawdziwych Czy więc tyle nieszczęśliwych? Jak zaufać takim ludziom? Czy poddamy się uczuciom? Zaufanie to podstawa Ile kosztuje naprawa? Ludzi trzeba już naprawić By przyjaźń mogła się objawić. 3
infelia Opublikowano 20 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 @Aleksandra Pietruszka Udany wiersz. Interpretuję to tak: liderka szkolnej paczki przyjaciół stoi na podwyższeniu i niczym wieszcz uświadamia gawiedź... zabrakło tylko tupnięcia nogą! Jeśli się mylę, wbij mi szpilę!
Aleksandra Pietruszka Opublikowano 20 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 @infelia Ludzie często nie rozumieją że tylko prawdziwa przyjaźń jest coś warta 1
infelia Opublikowano 20 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 @Aleksandra Pietruszka Masz rację. Przyjaźń wymaga też poświęcenia i wyrzeczeń.
violetta Opublikowano 20 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 ja się przyjaźnię z paroma osobami:)
Aleksandra Pietruszka Opublikowano 20 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 @violetta Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. słusznie, bo przyjaciół nie trzeba mieć wielu, wystarczy jeden ale prawdziwy @infelia dokładnie 1
violetta Opublikowano 20 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 @Aleksandra Pietruszka nie miałabym czasu na inne osoby albo by się nie chciało. Lepiej jeden niż wielu:)
Aleksandra Pietruszka Opublikowano 21 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @violetta dokladnie 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @Aleksandra Pietruszka Nie ten przyjaciel, co cię chwali, ale ten, co ci prawdę mówi. Przyjaźń to wielkie słowo, to też rodzaj miłości. Po grecku to słowo"philia" oznaczające miłość braterską i przyjacielską, opartą na lojalności i głębokim przywiązaniu.
Aleksandra Pietruszka Opublikowano 21 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @Alicja_Wysocka przyjaciel pochwali będzie dumny ale będzie też w trudnych chwilach i nie zostawi na pastę losu kiedy znacznie robić się trudno 1
Mateusz Pietruszka Opublikowano 5 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2025 @Aleksandra Pietruszka Lepiej mieć jednego pszyjaciel niż żadnego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
violetta Opublikowano 5 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2025 @Mateusz Pietruszka ja mam przyjaciółkę, odwiedzam ją, otwiera przy mnie piwko, ja w szoku, jak tak można, poczęstowała mnie stara kawą, nie dało się tego pić, a na koniec spytała czy pożyczę 1000 zł. Lepiej nie mieć żadnych przyjaciół:) jestem szczęśliwa sama, nikt mnie nie nakłania do złego, mam czyste sumienie.
violetta Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 @infelia sama czekam, ale będę miała pieniążki na święta, a później długi styczeń, musi starczyć ponad miesiąc:) 1
infelia Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 @violetta Powodzenia i pełnej skarpety banknotów życzę od Mikołaja. 1
violetta Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 @infelia ja to się modłę, żeby nie wydać, a nie dostać :) 1
infelia Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 @violetta Mój ojciec w takich sytuacjach mawiał "oddaj, bo zgubisz" 1
violetta Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 @infelia kiedyś to nie było kont, bank ci może tylko zabrać :) 1
infelia Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 @violetta Co sądzisz o wierszach Oli Pietruszki? Może warto Ją promować, bo jest potencjał. 1
violetta Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 @infelia no spoko:) każdy tu zasługuje na promocję:) @infelia ta moja przyjaciółka nie jest takim oszustem, wiele razy mi pomogła też:) zatrudniała mnie nawet:) dała mi ptasie mleczko, gdy ją odwiedziłam:) no spoko:) 1
Rekomendowane odpowiedzi