Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Alicja_Wysocka

Alicja_Wysocka

@UtratabezStraty No wiesz, zaczęłam i czytam kolejne części z ciekawości. 

Do prozy mniej zaglądają, bo nie każdy ma ma cierpliwość,  chce tyle czytać,  dzielić się przemyśleniami - co można albo jakby to widział. 
Dlatego uważam, że wiersz chyba łatwiej napisać, bo nie jest za długi, a w prozie trzeba pamiętać o akcji,

o dialogach, o tym żeby czytelnik się nie znudził - bo jak się znudzi, to sobie pójdzie. 

W wierszu zaskakujesz przenośnią, ciekawym słowem, treścią, puentą - ale to wszystko trwa krótko.

Kiedyś ktoś długo mówił, a ja zwyczajnie przestałam słuchać, bo to ciekawe nie było. 

Przyłapał mnie na tym, że nie słuchałam i momentalnie zgłaszał pretensje. 

Wtedy ja musiałam się jakoś obronić i mówię:

- To nie jest moja wina. To ty musisz tak mówić, żebym ja chciała słuchać. 
A autor musi tak pisać, żeby czytelnik chciał czytać.

Pozdrawiam :)

Alicja_Wysocka

Alicja_Wysocka

@UtratabezStraty No wiesz, zaczęłam i czytam kolejne części z ciekawości. 

Do prozy mniej zaglądają, bo nie każdy ma ma cierpliwość,  chce tyle czytać,  dzielić się przemyśleniami - co można albo jakby to widział. 
Dlatego uważam, że wiersz chyba łatwiej napisać, bo nie jest za długi, a w prozie trzeba pamiętać o akcji,

o dialogach, o tym żeby czytelnik się nie znudził - bo jak się znudzi, to sobie pójdzie. 

W wierszu zaskakujesz przenośnią, ciekawym słowem, treścią, puentą - ale to wszystko trwa krótko.

Kiedyś ktoś długo mówił, a ja zwyczajnie przestałam słuchać, bo to ciekawe nie było. 

Przyłapał mnie na tym, że nie słuchałam i momentalnie zgłaszał pretensje. 

Wtedy ja musiałam się jakoś obrobić i mówię:

- To nie jest moja wina. To ty musisz tak mówić, żebym ja chciała słuchać. 
A autor musi tak pisać, żeby czytelnik chciał czytać.

Pozdrawiam :)

• Dodaj nową pozycję...