Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Piękne, liryczne cząstki. Odbieram je całą sobą. Doskonale rozumiem.  Bardzo pojemna tytułowa iluminacja, która w kontekście całości daje niesamowitą przestrzeń i wiele do myślenia. Można podróżować nie tylko w głąb podmiotu lirycznego (stan psychiczny), ale można też pofilozofować, odkrywając głębsze, bardziej duchowe tudzież metafizyczne pokłady. Wiersz skłaniający do zadumy. Zatrzymałeś. Pozdrawiam. 
    • Są różne powroty, tutaj jest tylko o jednej sytuacji. Nie da się uciec od siebie, jeśli się dokądś ciągle wraca.   Krótkie życie, więc wracamy. Myślą, czynem lub słowami.   Jakaś widać jest potrzeba, choćby rzucić okiem, że się nie da ;-)     Pzdr.  
    • @tie-break, piękne słowa, mądre spojrzenie. Dziękuję.   @violetta, nawet nie wiesz w jakim jesteś błędzie. O związek trzeba dbać, o miłość trzeba dbać, każdego dnia pokazując, udowadniając sobie jak bardzo jesteśmy dla siebie ważni. Do udowadniania jest więcej niż mogłoby się wydawać i to żadna ujma, to wzajemny szacunek i zrozumienie. Pozdrawiam.   @huzarc, bardzo mi miło, że tak odbierasz. Dzięki wielkie.    @Simon Tracy, bardzo dziękuję za mocny głos. Pozdrawiam.    @viola arvensis, cieszę się, że tak to widzisz. Bardzo dziękuję za komentarz. Serdeczności.    @Berenika97, dziękuję za czytanie i podzielenie się słowem i za przestrzeń, którą dojrzałaś. Miło mi. Pozdrawiam.    @Nata_Kruk, dzięki za wgląd i słowo. No właśnie, burza... Wytrawni łowcy burz od razu wychwycili;) Bardzo dziękuję. Pozdrówka.  Ps Widzę, że pewien fragmencik nie uszedł Twojej uwadze:)  Cieszy, że dojrzałaś ten myk;)     @lena2_ @sisy89 @Natuskaa dzięki za uznanie. Pozdrawiam.
    • @Roma   Kalejdoskop tęsknot, pragnień i potrzeb oraz odcienie miłości:)    podoba mi się:) jest …oryginalny! Nie wiem czy to adekwatne słowo…może bardziej…wyjątkowy ? pozdrawiam serdecznie:) 
    • @EwelinaKrótko i treściwie. Sam także potrzebuję często takiej ciszy. Super wiersz.  Pozdrawiam serdecznie.  P.S.: Myślę, że za niedługo wrócę do Twoich pozostałych wierszy. Powoli się rozbudzam i pojawia się we mnie ciekawość. Byle tylko energii mi starczyło na wszystko :-) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...