Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem słowa na grobach duszy
głęboko w myśli pragnącej światła
znalazłem ducha który strach kruszy
ubrana ciemność jak czarna szata

zawodził cicho śmiejąc się czasem
strasząc przecinki w szepcie zgubiony
chciał się zapisać przeżytym wcześniej
słyszałem ducha jękiem zmartwionym

nie był mi straszny choć jęczał groźnie
chcąc go zapisać na serca kliszy
złamałem pióro na wersów drodze
każda łza sama bez duszy milczy

bez pióra jestem krzykiem po burzy
błądzącą myślą w cienia krainie
stojącym znakiem co już nie ruszy
krzyczącym słowem które nie zginie

zabrakło tuszu zabrakło siły
duch zabłąkany chciał być poezją
dotykał wersów strachem pobladły
złamane pióro prysło wesoło

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam - dziękuje ci serdecznie za tak miły i szczery komentarz -                                                                                                      Pzdr.radośnie.
    • @andrew   Bardzo dziękuję!    Twoje słowa wróciły do mnie jak echo, które rozumie, że niektóre dźwięki nie szukają odpowiedzi, tylko świadka.    Serdecznie pozdrawiam.  @Łukasz Jurczyk   Bardzo dziękuję!   glina stwardniała ale rzeźba została w dłoniach   Serdecznie pozdrawiam.  @Marek.zak1   Bardzo dziękuję!    Pigmalion mi tu nie przyszedł do głowy. :)  Lubię, kiedy ktoś przynosi do wiersza coś, czego w nim nie zakopałam. :)   Serdecznie pozdrawiam. :) 
    • pchał życie pod górę nie poddawał się mimo tego że widział tył   czasami  płakał widząc Boga na którego był zły   pchał do końca ale brakło sił pokazało czym naprawdę jest   a tak bardzo chciał ujrzeć szczyt jego cudowne ponoć drzwi
    • Lubię graty pośrupane i całą resztę też. Pozdrawiam. 
    • @Mitylene Dziękuję, "Deszcz pod moim niebem" jest tematem. Uwielbiam abstrakcię, nie łatwa do wyrażenia, szczególnie słowami. :) @Lapislazuli Dziękuję bardzo

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Berenika97 Tak to sobie ujęłam. :) Dziękuję :) @viola arvensis Dziękuję, był wyzwaniem do napisania tego humoru. :)     Dziękuję Wszystkim za docenienie, nie mam pojęcia jak odpowiadać "na lubię" to indywidualnie. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...